Onze mensen

Roel Gremmen - Van boerenzoon tot lobbyist in Den Haag

13 april 2023

Sinds juni van dit jaar is Roel Gremmen (29) aan de slag als manager public affairs en duurzaamheid bij De Heus. Dat houdt in dat hij zich onder andere bezig houdt met lobbyen voor de veehouderij. Zijn vader is varkenshouder, dus hij weet waar hij over praat. Zelf heeft hij politieke wetenschappen en bestuurskunde gestudeerd. In zijn huidige functie komt dat allemaal samen.

“Toen ik begon, had ik niet kunnen vermoeden dat het zo’n vliegende start zou worden. Na de, bij iedereen inmiddels bekende, stikstofbrief kwam er enorm veel op ons af en dan moet je snel schakelen, zowel intern als extern. Zo is er snel een webinar georganiseerd om een eerste duiding te geven, is er geschakeld met Nevedi en andere ketenpartners, kwam Agractie snel op de lijn voor steun voor het protest in Stroe en heb ik in samenwerking met de afdeling Marketing bepaald hoe we deze en andere acties het beste konden ondersteunen.”

Van keukentafel tot vergaderzaal

“Mijn functie is enorm divers. De ene dag zit ik bij een klant aan de keukentafel om het te hebben over ons duurzaamheidsbeleid, de andere dag ben ik op kantoor in Ede voor overleggen of ga ik naar Den Haag om de belangen van De Heus en onze klanten bij de politiek voor het voetlicht te brengen. Die diversiteit zorgt ervoor dat je elke keer weer nieuwe dingen leert, nieuwe mensen ontmoet en dat geen dag hetzelfde is.”

Passie voor het vak

“Als zoon van een varkensboer kwam ik al vroeg in aanraking met de sector en De Heus. De interesse in politiek en beleid volgde niet veel later en daar heb ik door mijn opleiding verder invulling aan kunnen geven. Mijn huidige functie brengt deze twee werelden perfect bij elkaar. Wat ik mooi vind om te zien binnen De Heus is dat er met veel kennis, kunde en passie gewerkt wordt om het elke dag een stukje beter te doen. Ik leg dan ook graag mijn oor te luister bij onze specialisten, bij collega’s van Agra-Matic of anderen om input op te halen, te horen wat er speelt op het boerenerf en welk effect maatregelen hebben.“

Verhalen vertellen

“De stikstofproblematiek laat nog maar eens zien dat de wereld steeds meer gepolariseerd is. Ik vind het daarom een belangrijke taak om de verbinding te zoeken, niet alleen met ketenpartijen, maar ook met inwoners en beleidsmakers. Onder andere door middel van het televisieprogramma ‘Wie de boer niet kent’ proberen we laagdrempelig de échte verhalen van het boerenerf te laten zien. Het laat de veerkracht en innovatiekracht van onze sector zien, want welke uitdagingen er ook op ons af komen, samen gaan we ze zeker het hoofd bieden!”

Wil jij ook werken bij De Heus?

Bekijk onze vacatures!