Biologisch

Veevoer van biologische oorsprong voor melkveehouders, varkenshouders en pluimveehouders.

Kansen voor ondernemers in het biologische segment

Het produceren van biologisch voedsel past goed bij de maatschappelijke wens
om ons voedsel duurzamer te produceren. We zien dat een groeiende groep consumenten in Nederland, en de ons omringende landen, ook steeds vaker kiest voor het kopen van voedsel dat op biologische wijze is geproduceerd. Bijvoorbeeld omdat ze het belangrijk vinden dat er extra aandacht is voor de omgeving en dierenwelzijn.

Die extra aandacht van biologische boeren sluit goed aan op de kringloopvisie van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit dat terecht aandacht vraagt voor het verder verduurzamen van de manier waarop we ons voedsel produceren. Biologische boeren brengen veel van de elementen uit deze visie al in de praktijk.

Wij bieden deze veehouders een compleet assortiment veevoeders en bijbehorend advies, om hun bedrijfsvoering te optimaliseren.

  • Compleet assortiment
  • Biologische adviseurs in iedere regio
  • Eigen kwaliteitscontrole en laboratorium

Biologische veehouderij

Samen voor het beste resultaat in de biologische veehouderij

Bij De Heus vinden we het belangrijk dat consumenten kunnen kiezen voor biologische producten die met de grootst mogelijke zorg voor het milieu en dierenwelzijn zijn geproduceerd. Daarom kiezen we er bewust voor om de komende jaren te investeren in ons biologische assortiment. Bijvoorbeeld door nieuwe producten te ontwikkelen en door onze eigen kennis van biologisch produceren te vergroten en actief met onze klanten te delen.

Biologische vleeskuikens

Heb je interesse om biologische vleeskuikens te gaan houden? Wij hebben goede afzetmogelijkheden en ruimte om afspraken te maken voor de langere termijn.

Productieproces biologisch veevoer

Bij De Heus hebben we inmiddels ruim 20 jaar ervaring met het adviseren en ondersteunen van klanten in het biologische segment. Onze biologische voeders worden geproduceerd in de fabriek in Balgoij. Doordat in deze fabriek uitsluitend biologische voeders worden geproduceerd, kunnen we de kwaliteit garanderen. De fabriek is dan ook Skal-, GMP+- en KAT-gecertificeerd. Bovendien maakt de centrale ligging van deze locatie het mogelijk om klanten in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland te beleveren met bulkwagens, big-bags en zakgoed.

Kijk bij de boer

Steeds meer biologische veehouders waarderen onze adviezen en de productkwaliteit. Ook steeds meer bestaande klanten schakelen om naar biologische productie. Lees de ervaring van een van onze biologische klanten, die met onze hulp hun bedrijfsvoering weten te verbeteren.

Kijk op gras biologisch

Vanaf vorig seizoen brengen we ook grasanalyses van twee biologische bedrijven, op rivierklei en zandgrond. IIn de Kijk op Gras selectiemodule kun je nu voortaan niet alleen de grondsoort kiezen, maar ook de twee nieuwe biologische bedrijven.

Ga naar Kijk op gras

Neem contact op met Jurrien

Bel naar 06-11084671 of e-mail naar jhummel@deheus.com en Jurrien vertelt je meer over jouw vragen omtrent jouw biologisch bedrijf.

Of bel Jurrien op 06 11 084 671

Jurrien Hummel

Rundveespecialist