Onze mensen

Shari Pieneman – contentmanager De Heus Global

13 augustus 2023
-
2 minuten

Shari Pieneman (35) komt oorspronkelijk uit Doetinchem. Momenteel werkt ze als contentmanager op de global afdeling Marketing & Sustainability van De Heus. Hier helpt zij bij het vertellen van de verhalen van De Heus, niet alleen in Nederland maar ook ver daarbuiten.

Passie voor communicatie

Nadat ze haar opleiding Marketing en Communicatie aan de HAN in Nijmegen had afgerond heeft ze zich verder verdiept in Digital Marketing. “Als communicatieliefhebber en verhalenverteller heb ik mijn enthousiasme bij verschillende werkgevers reeds mogen inzetten als projectmanager, marketing- en communicatie-coördinator en communicatieadviseur. Nadat ik Zuidoost-Azië met backpack had verkend en mijn rust had gevonden, daalde ik uiteindelijk neer bij De Heus. Waar ik mijn passie voor communicatie en interesse in voeding – al is het hier voor dieren - kan combineren”, aldus Shari.

Vacature Junior Marketing & Communicatie Specialist

Op het moment is er een vacature open op de afdeling Marketing & Sustainability. Nieuwsgierig? Bekijk dan snel de vacature!

Bekijk de vacature

Wat doet een contentmanager?

“Veel”, lacht Shari. “Zo kijk ik naar de bedrijfsdoelstellingen, en stel ik vervolgens vast wat we op het gebied van communicatie willen bereiken. Welke ‘boodschappen’ horen daarbij en hoe kunnen we deze vertalen naar de juiste verhalen? Daarvoor dien ik een goed beeld te hebben wie de doelgroep en dus het publiek is.  De verhalen kunnen hierbij op verschillende manieren worden verteld; via een mooi artikel op onze websites, via onze social media kanalen, maar ook via video's. Kortom er zijn heel veel verschillende contenttypes, die we via verschillende kanalen verspreiden. Het gaat om de juiste combinatie tussen tekst, beeld en vaak ook geluid. Om te ervaren wat het beste werkt voor onze doelgroep meten we het bereik en andere 'prestaties' van onze content, zodat we deze verder kunnen optimaliseren. Uiteraard doe ik dit niet alleen, maar met een team.”

Elke dag brengt een nieuw verhaal én daarmee dus ook een nieuwe uitdaging

Shari Pieneman

contentmanager De Heus Global

Een goed verhaal

Shari is bij veel creatieve processen en diverse projecten betrokken. “Het leuke hieraan is dat ik met veel verschillende afdelingen te maken heb. Zelf heb ik geen agrarische achtergrond, maar zo leer ik wel veel over de diverse markten, maar ook culturen. Ik denk bijvoorbeeld mee over hoe we bepaalde uitdagingen – met name op het gebied van Sustainability – kunnen overbrengen in verhaal en beeld. Je kunt je voorstellen dat het onderwerp antibioticareductie in het ene land waarin De Heus actief is al verder is dan in het andere land. Dus hoe kunnen we van elkaar leren en kennis delen? Het mooie aan mijn functie is dat een goed verhaal overal in zit. Zo heb ik elke dag een nieuw verhaal én een nieuwe uitdaging waar ik mij in kan vastbijten.” Gaat het overbrengen van het verhaal allemaal in een keer goed? “Zeker niet, maar door nieuwe manieren te proberen, blijven we leren en  vooruitgang realiseren. Dat is juist wat mijn werk zo leuk maakt!”