Ruwvoer management

Het draait allemaal om de balans

Beter ruwvoer betekent betere resultaten

Als melkveehouder ben je geïnteresseerd in een goede en economische manier om melk te produceren. Een goed uitgebalanceerd rantsoen is een van de belangrijkste drijfveren voor het optimaliseren van de melkproductie. Een koe mag in principe alleen met graan en krachtvoer gevoerd worden. Ruwvoer heeft een zeer positieve invloed op de pensfunctie omdat het het herkauwen stimuleert. Ruwvoer zoals gras, mais en luzern kuilvoer vormen de basis voor een goed voedingspatroon. Daarnaast is ruwvoer ook een relatief goedkope eiwit- en energiebron. Dit heeft een positief effect op de economische resultaten.

Ruwvoer Totaaplan

De kwaliteit van je ruwvoerbeheer heeft een enorme impact op je rantsoenefficiëntie. Een goed ruwvoerbeheer verbetert je productieresultaten, tegen lagere kosten per liter melk.

Meer informatie over het Ruwvoer Totaalplan

Mais-meststoffen

Met de mais-meststoffen van De Heus bemest je altijd op maat en maak je optimaal gebruik van de bemestingsruimte op je bedrijf. Het meststoffenprogramma bevat verschillende meststoffen waarmee je altijd kunt inspringen op de gewasbehoefte. Met de meststoffen krijg je ook de waardevolle adviezen van de specialisten van De Heus geleverd. MaisPlus Meststoffen zijn korrel meststoffen met stikstof waaraan elementen als fosfor, zwavel, natrium en magnesium zijn toegevoegd.

Voor de groei van mais noodzakelijke elementen, bepalend voor het vermogen van het gewas om te groeien en belangrijk voor de kwaliteit en opbrengst per hectare.

GrasPlus meststoffen

Voor maximale grasgroei zijn meerdere elementen nodig. Zodra een tekort is aan één van deze elementen in de bodem, zal dit de grasgroei negatief beïnvloeden. Het element waar als eerste een tekort aan is, bepaalt grotendeels de opbrengst en de kwaliteit van het gewas. GrasPlus is dé schakel om in deze tekorten voor het gewas te voorzien. GrasPlus zorgt daarom voor de maximale grasopbrengst en graskwaliteit.

Kijk op gras

Iedere maandagmorgen wordt er op zeven ‘Kijk Op Gras’ bedrijven een representatief monster genomen op een perceel dat bestemd is voor beweiding. De monsters komen van vijf reguliere en twee biologische melkveebedrijven op de meest voorkomende Nederlandse bodemsoorten, verspreid over het hele land.

Meer informatie over Kijk op Gras

Milkway graszaad

Met Milkway graszaadmengsels schotel je je koeien hoogwaardig en smakelijk ruwvoer voor. Milkway graszaadmengsels zijn door De Heus en Barenbrug ontwikkeld en bevatten uitsluitend de beste rassen van de aanbevolen rassenlijst in optimale verhoudingen.

Meer informatie over Milkway graszaad

Ruwvoervervangers

Heb je een dreigend ruwvoertekort? Ga aan de slag met ons assortiment ruwvoervervangers.

De Heus Agro

De Heus Agro heeft een breed assortiment aan producten die je, naast de mengvoeders, vooruit kunnen helpen! Het assortiment is zorgvuldig samengesteld en bestaat uitsluitend uit producten waarvan wij kwaliteit kunnen garanderen. Daarnaast dragen de producten bij aan een hoger financieel rendement van jouw bedrijf. 

Bel met Nico

Bel naar 06-50665694 of e-mail naar nwoudenberg@deheus.com en Nico vertelt je meer over jouw vragen omtrent het ruwvoer.

Nico Woudenberg

Commercieel sectormanager Rundvee