Kennis en innovatie

Over kennis, gezondheid, duurzaamheid, onderzoek en gras!

We delen onze kennis graag met jou

Wij willen Vooruit! En wel samen met jou. Daarom is onze organisatie erop gericht om continue meer kennis op te doen en inzicht te verkrijgen in diervoeding en het houden van kippen, varkens, koeien, schapen, geiten en ander vee. En die kennis en inzichten delen we graag met jou, want samen komen we nog veel verder. 

Gezonde dieren presteren het best

Als veehouder weet je dat gezonde dieren het best presteren. Daarom draag je zorg voor je dieren en wil je voorkomen dat ze ziek worden. Wij hebben veel ervaring met diergezondheid in relatie tot voeding. Bekijk bijvoorbeeld onze informatie over darmgezondheid van varkens, hittestress, et cetera.

Meer informatie over gezondheid

Duurzaam ondernemen als veehouder

Verrijk je kennis over duurzaam ondernemen als veehouder en lees praktijkverhalen van andere boeren. Lees hoe de familie Cremers zelfgemaakte zuivel verkoopt of lees over de duurzame melkstal van familie De Jong - Van der Burg. Maar lees bijvoorbeeld ook eens hoe De Heus tegen duurzame voedelsproductie aankijkt. 

Praktijkgericht onderzoek

Door de snel veranderende marktomstandigheden en wensen van de consument, is het belangrijker dan ooit om je als bedrijf snel te kunnen aanpassen. De Heus is erop gericht om continu haar kennis te vergroten en toe te passen in de praktijk. Daarom hebben we onder andere geïnvesteerd in een netwerk van onderzoeksboerderijen, zodat we de oplossingen van morgen vandaag al kunnen leveren.

Kijk op gras

Iedere maandagmorgen wordt er op zeven ‘Kijk Op Gras’ bedrijven een representatief monster genomen op een perceel dat bestemd is voor beweiding op de meest voorkomende Nederlandse bodemsoorten, verspreid over het hele land. Zo weten we precies welke voedingsstoffen de koeien binnenkrijgen.

Vergelijk en kijk hoe jouw gras ervoor staat