Lammeren

Of schapenhouden nu vooral een hobby is of juist een professionele bedrijfstak, we helpen je graag vooruit met de beste aanpak voor jouw lammeren. Want iedereen wil een probleemloze opfok en aflever of afmest periode.

De beste aanpak voor jouw lammeren

Jeroen van de Brink
specialist rundvee en schapen
Jeroen van de Brink
specialist rundvee en schapen

Schapen- en lammerfolder

Neem op uw gemak ons schapen- en lammerkorrelassortiment door en download de folder.

Download de schapen- en lammerfolder

Heb je een uitdaging waarbij je onze hulp kunt gebruiken?

Onze smakelijke lammerenkorrels en lammerenbroksoorten zijn speciaal samengesteld om een hoge voeropname te stimuleren. De etherische oliën stimuleren de darmgezondheid.

Voeders voor lammeren

Schapen / lammeren korrel

Allround voor zowel ooien als lammeren, onder andere om lammeren rustig af te me

Lammeren startkorrel*

Voor jonge lammeren, om de voeropname te stimuleren en karkasontwikkeling.

Lammerenkorrel HE*

Voor de groei- en/of afmestfase, met veel energie voor een goede vetbedekking.

Lammerenbrok supermest*

Voor het afmesten van lammeren, overhouders en uitstoot ooien.

Lammomel

Smakelijk melkpoeder voor lammeren, bevat magere melkpoeder.

Mineralenemmer

Mineralenemmer voor schapen en lammeren.

Geboortefase

Lammeren worden zonder weerstand geboren. Daarom is hygiëne erg belangrijk. Via goede en voldoende biest krijgen lammeren antistoffen van de ooi binnen. Het is daarom belangrijk dat lammeren zo snel mogelijk na de geboorte gaan drinken. Hoe sneller ze drinken, hoe rijker de biest en hoe beter de antistoffen opgenomen worden. Dit verlaagt het risico op gezondheidsproblemen. Ook een warme omgeving is belangrijk voor fitte lammeren.

Groeifase

Na de eerste week hebben lammeren fris, smakelijk, structuurrijk hooi en schoon drinkwater nodig. Pensontwikkeling is belangrijk om de hoge groeipotentie te benutten. Naast structuur vanuit ruwvoer heeft zetmeel vanuit krachtvoer een positief effect op de ontwikkeling van de penswand. Voer lammeren vanaf 2 weken daarom bij met lammerenstartkorrel. Wanneer de lammeren voldoende krachtvoer opnemen, zijn ze klaar om gespeend te worden. Hierbij streven we naar een minimaal speengewicht van 20 kg. Dit is natuurlijk afhankelijk van ras, fokdoel en bedrijfsstrategie.

Afmest of afleverfase

Afmesten van lammeren gebeurt onder verschillende omstandigheden, buiten in de wei of binnen op stal. In deze fase wordt het lam slachtrijp gemaakt door geconcentreerder en met name energierijker te voeren. In de vorige fases lag de focus op karkasontwikkeling en spiergroei. Nu mag ook de vetbedekking zich ontwikkelen. Lammerenbrok Supermest en Lammerenkorrel HE zijn hiervoor uitermate geschikt.

Neem contact op met Jeroen

Bel naar 06-53647188 of mail naar jbrink@deheus.com en Jeroen vertelt je meer over jouw vragen omtrent je schapen.

Mail Of bel Jeroen op 06-53647188

Jeroen van den Brink

Rundveespecialist