Samen duurzaam vooruit
Zorgen voor de volgende generatie
Eline Vervoorn
Duurzaamheidsmanager
Voor meer informatie over ons duurzaamheidsbeleid
Neem contact op met ElineDuurzaamheid als de weg naar vooruitgang
De wereldbevolking groeit naar verwachting tot 10 miljard mensen in 2050. Om iedereen te voeden, nu en in de toekomst moeten we voedsel op een duurzame manier produceren.
Duurzaamheid is meer dan een doel. Het is een belofte die onderdeel is van onze missie. We willen dat iedereen toegang heeft tot voldoende, gezond en veilig voedsel. Wat dat betreft geloven wij dat dierlijke eiwitten een belangrijk onderdeel zijn van een gezond dieet. Door onze verantwoordelijkheid te nemen, helpen we een duurzamere wereld te creëren en positieve veranderingen voor de planeet en haar inwoners te bereiken.
Veerkrachtige en toekomstbestendige voedselproductie
Het verbeteren van de voedselproductie stelt ons voor uitdagingen en kansen. Hoe kunnen we de productie verbeteren en toch verantwoordelijkheid nemen voor onze impact op het klimaat verandering, ecosystemen, biodiversiteit, lokale gemeenschappen en mensenrechten binnen de waardeketen?
Dankzij onze gedrevenheid en expertise geloven we dat we onze waardeketen veerkrachtig en toekomstbestendig kunnen maken. Bij De Heus hanteren we een lange termijn aanpak. Niet alleen voor ons bedrijf, maar ook in onze waardeketen. Dit weerspiegelt onze visie op duurzaamheid: het vermogen om onze activiteiten nog tientallen jaren voort te zetten en toekomstige generaties te voeden.
Veiliger en duurzamer voedselsysteem
Onze ambitie is om onze dierlijke eiwitproductie op de meest duurzame manier te realiseren.
We streven ernaar onze ecologische voetafdruk te verkleinen, lokale boeren en gemeenschappen te ondersteunen en bij te dragen aan een veiligere en duurzamer voedselsysteem. We zijn toegewijd aan het stimuleren van positieve verandering en continue verbetering in alle aspecten van ons bedrijf.
Om deze ambities te bereiken, hebben we enkele jaren geleden ons programma ‘Samen duurzaam vooruit’ gestart. Het richt zich niet alleen op het verbeteren van onze bedrijfsprocessen, maar ook op initiatieven die de voedselproductie duurzamer en efficiënter maken.
Wij geloven dat we door samen te werken met onze waardeketenpartners, stakeholders en veehouders een betere en duurzamere toekomst voor iedereen kunnen creëren.
Duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN
In 2015 stemden alle landen van de Verenigde Naties in met de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling. Dit zorgde voor een gezamenlijke visie op vrede en welvaart voor mensen en de aarde.
Centraal in deze visie staan de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's), die dienen als een gids voor wereldwijde vooruitgang. Deze doelen benadrukken het belang van het combineren van milieu-, sociale en economische aspecten om tegen 2030 een duurzame en evenwichtige wereld te bereiken. Bij De Heus zijn we er trots op dat we bijdragen aan het realiseren van een aantal van deze doelen.