Missie en visie

Betere toegang tot veilig en gezond voedsel

Wereldwijd werken aan een betere toegang tot veilig en gezond voedsel

Elke dag werken wij aan een betere toegang tot veilig en gezond voedsel voor een groeiende wereldbevolking. Dat doen we door onze klanten te voorzien van de producten en diensten die ze nodig hebben om voor hun dieren te zorgen en hun bedrijf duurzaam te ontwikkelen. Dit wordt weerspiegeld in de missie en visie van ons bedrijf.

Onze missie

Als familiebedrijf in diervoeding leveren wij een groeiende bijdrage aan het duurzaam produceren van veilig en gezond voedsel.

Dit doen wij door onze klanten – de producenten van vlees, vis, melk en eieren – voortdurend verder vooruit te helpen en door kwaliteit, transparantie en samenwerking in de gehele voedselvoorzieningsketen continu te verbeteren.

Onze visie

De Heus Voeders draagt bij aan het duurzaam vergroten van de wereldwijde beschikbaarheid en toegankelijkheid van veilig en gezond voedsel. We doen dit met de grootst mogelijke zorg voor klimaat, milieu en dierenwelzijn.

Met onze producten, kennis en ervaring helpen we de ontwikkeling van de agrarische sector, leefomstandigheden en de economische ontwikkeling in de lokale gemeenschappen waar we actief zijn vooruit. Dit doen we met betrokken en ondernemende medewerkers, die zichzelf blijven ontwikkelen. Zo nemen we iedere dag samen verantwoordelijkheid voor het realiseren van onze visie.

Onze Business Principles

Wij hechten zeer veel belang aan de manier waarop we zakendoen. Niet alleen omdat we onze zorgvuldig opgebouwde reputatie willen beschermen, maar ook omdat we duurzame toegevoegde waarde willen creëren voor onze belanghebbenden, de gemeenschappen waarin we actief zijn en de omgeving waarin wij opereren.

Onze Business Principles zijn onze leidraad bij het uitvoeren van bedrijfsactiviteiten binnen en namens de Koninklijke De Heus Groep. Ze zijn van toepassing op al onze beslissingen, onze manier van werken en ons gedrag. Elke dag, voor iedereen, voor elke functie, in elk land waar we actief zijn. Wanneer we deze Business Principles goed toepassen, kunnen we op een verantwoorde manier succesvol zijn en vertrouwen verdienen en behouden.

Wij verwachten en vertrouwen erop dat iedereen die bij De Heus werkzaam is een ambassadeur van integriteit is. Iedereen heeft de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen we op de juiste manier zakendoen, met respect met elkaar omgaan en onze werkzaamheden conform de geldende normen uitvoeren. Dit is een essentieel onderdeel van onze manier van werken.

Wat houden onze Business Principles precies in?

Waar meer verdieping is gewenst, kunnen ondersteunende richtlijnen worden geraadpleegd. In deze richtlijnen en de Business Principles zijn de normen vastgelegd waaraan wij allemaal moeten voldoen. Kort gezegd vormen onze Business Principles de leidraad van onze onderneming. Ze zijn gebaseerd op de volgende principes:

  • We doen geen concessies aan voedsel- of voerveiligheid.
  • We zijn integer, eerlijk en oprecht in alle aspecten en op alle locaties van onze bedrijfsactiviteiten.
  • We komen altijd onze afspraken en overige verplichtingen na.
  • We willen op een waardevolle manier bijdragen aan de gemeenschappen waarin we actief zijn. We moedigen onze businessunits en medewerkers aan om maatschappelijke activiteiten te ondersteunen.
  • We ondersteunen de principes van onafhankelijk ondernemerschap en eerlijke concurrentie.
  • We respecteren de internationale sancties en embargo’s die aan landen, organisaties en personen worden opgelegd en laten ons niet in met activiteiten die de wereldvrede en internationale veiligheid in gevaar zouden kunnen brengen.
  • We bewaken en beschermen onze eigen informatie en alle overige informatie die aan ons wordt toevertrouwd.
  • We willen al onze medewerkers, bezoekers en aannemers een veilige en gezonde werkplek binnen onze businessunits bieden.
  • We stimuleren een open, eerlijke en transparante bedrijfscultuur waarin iedereen het gevoel heeft dat hij of zij om hulp kan vragen, vragen kan stellen, dilemma’s kan aankaarten en zijn of haar zorgen over de manier waarop wij zakendoen kan uiten.

Ons duurzaamheidsbeleid

Hoe vergroten we de wereldwijde voedselproductie op een duurzame manier?

Lees meer over ons duurzaamheidsbeleid