Zeugen

Fitte zeugen zorgen voor vitale biggen. En dat zorgt voor een optimaal rendement. Om dat te realiseren kijken we altijd eerst samen met de zeugenhouder naar wat de bedrijfsdoelstellingen zijn en de behoeftes van de zeugen. Op basis daarvan bepalen we de best passende strategie om het optimale resultaat te bereiken.

De beste voeroplossingen afgestemd op jouw situatie

Albert Timmerman

Productmanager zeugen en biggen

Matrix-walsen voor zeugen

Voor hoogproductieve zeugen is de structuur van het voer belangrijk. Door fysiek ander voer te geven, met dezelfde grondstoffen en voederwaarde, kan de maag-darmgezondheid en de algemene weerstand van de zeug aanzienlijk verbeteren en krijg je fittere zeugen.

Verbeter de structuur van mijn zeugenvoer

Heb je vragen waarmee wij je kunnen helpen?

Neem contact op


Producten en diensten

Voeders en diensten voor zeugen

Als zeugenhouder wil je natuurlijk fitte zeugen, want daarmee behaal je de beste technische en economische resultaten. Het management, de gezondheid en natuurlijk het voer spelen daarbij een belangrijke rol. De specialisten van De Heus hebben een breed scala aan diensten en natuurlijk en een groot assortiment hoogwaardige zeugenvoeders tot hun beschikking om samen met jou de zeugen in topconditie te krijgen. 

Meer voeders en diensten voor zeugen

Biologisch zeugenvoer

De Heus heeft een eigen assortiment biologisch zeugenvoer en kan bogen op een jarenlange ervaring in dit segment. Alle inzichten uit het reguliere assortiment worden met veel succes ook toegepast op het biologische assortiment.

Lees meer over ons assortiment biologische voeders

Het brijteam van De Heus

Om het maximale voordeel uit bijproducten te halen, moet je goed geïnformeerd zijn over de bijproductenmarkt, kennis hebben van bijproducten en beschikken over rantsoenen op maat. Hiervoor heb je specialisten nodig. Het Brijteam heeft geen zakelijke belang met leveranciers van bijproducten en kan je dus op dat gebied onafhankelijk advies geven.

Lees meer over ons brijvoer

Minder mycotoxines door geschoonde granen

Voor het premium zeugen- en opfokvoerassortiment willen we alle risico's uitsluiten. We willen zo min mogelijk mycotoxines in het voer. Er wordt daarom alleen gebruik gemaakt van geschoonde granen. Dit gebeurt met het specials Blazee-2 principe waarbij de granen een keer geblazen en twee keer gezeefd worden.


Profiteer van onze oplossingen voor zeugen

Elke boerderij is anders en elke boer heeft zijn eigen doelstellingen. Dat begrijpen wij als geen ander. Daarom gelooft De Heus niet in een uniforme aanpak voor het optimaliseren van de vruchtbaarheid van zeugen. Om de juiste behoeften te kunnen bepalen, moet eerst de lichamelijke conditie worden vastgesteld. De conditie van de zeug bepaalt in combinatie met de door jou gewenste prestaties de uiteindelijke dagelijkse voedingsbehoeften. Daarom is de voeropname leidend. Op basis van de fysieke gesteldheid, de voeropname en jouw prestatiedoelstellingen ontwikkelen wij samen met jou een programma dat volledig op jouw bedrijf is afgestemd.

Neem vandaag nog contact op met een van onze specialisten