Onze mensen

Geert Verberne - Planner bij Coppens Diervoeding

20 oktober 2022
-
2 minuten

Geert Verberne is 29 jaar en komt uit Asten-Heusen. Na zijn studie bedrijfskunde aan de HAS in Den Bosch startte hij als planner op de afdeling logistiek bij Coppens Diervoeding. De agrarische sector is hem met de paplepel ingegoten. Zijn ouders hebben een varkenshouderijbedrijf en ook veel van zijn vrienden komen uit de sector. “Ik ben er mee opgegroeid en de mentaliteit van de sector bevalt me goed: gewoon aanpakken!”

Hoe ben je bij Coppens Diervoeding terecht gekomen?
Mijn ouders zijn al 12 jaar klant bij Coppens dus ik kende het bedrijf al. Vlak na mijn studie, zo’n zes jaar geleden, vroeg Elke Hermans, onze adviseur varkenshouderij, of ik geen interesse had om eens te komen kijken bij de afdeling logistiek. Daar zochten ze namelijk een nieuwe collega. Na een gesprek met de fabrieksmanager, ben ik gestart als planner. En dat doe ik nog steeds met veel plezier! Geen dag is hetzelfde.”

Wat doet een planner precies?
“Mijn werkzaamheden bestaan niet alleen uit het plannen van de productie en het transport. Ik verzorg ook de personeelsplanning van chau!eurs en plan het onderhoud van vrachtwagens. Soms ondersteun ik ook bij de grondsto!enplanning. Ik werk samen met één collega in wisselende diensten. Als ik ’s ochtends begin, maak ik de planningen voor de avond en wanneer ik een middagdienst heb, maak ik de planning voor de volgende dag. Daarnaast zijn er nog twee andere collega’s op de afdeling logistiek die zich bezighouden met de inname van grondsto!en en kwaliteitscontroles.

Werken bij De Heus

Bekijk onze vacatures en vind de vacature die bij jou past!

Heb je veel contat met collega's?
Ik heb veel direct contact met de chauffeurs en dat heb ik altijd als prettig ervaren. Als je eens een keer onverwacht een spoedvracht op zaterdag moet plannen, zijn de lijntjes kort en zijn er altijd collega’s bereid je uit de brand te helpen. Een planner is wat dat betreft wel een schakel tussen alle afdelingen. Dat is overigens één van de pluspunten van mijn werk; de contacten met collega’s.”

Welke kwaliteiten heeft een planner nodig?
Als planner moet je vooral stressbestendig zijn én snel kunnen schakelen als er iets verandert. We moeten meteen een passende oplossing kunnen bedenken voor een klant. Als het dan lukt om dat samen met mijn collega’s te regelen, geeft me dat een goed gevoel! Dat maakt mijn werk ook heel afwisselend.”

Wat vind je van de overname van Coppens door De Heus?
“In eerste instantie was ik er niet zo blij mee, omdat de planningen bij De Heus centraal worden geregeld. Gelukkig waren ze bereid om samen met mij te kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn. Ik ben toen bij de fabriek in Maasbracht gaan kijken en heb een dag meegelopen met de teamleider, om zo wat meer te weten te komen over die functie. Samen met de plantmanager van Helmond heb ik nu afgesproken dat ik die rol op me ga nemen in de toekomst. Op het einde van dit jaar maak ik de overstap naar een nieuwe functie als teamleider fabriek Helmond. Het contact met collega’s van de afdeling logistiek en productie blijft gelukkig ook in deze nieuwe functie intact.”

Is er al veel veranderd?
“De Heus heeft een goede positie in de markt en dat is zeker een voordeel. Het is een mooi toekomstbestendig bedrijf. Sinds de overname is productie op onze locatie in Helmond gestegen met 20% naar zo’n 7.600 ton per week. We merken dus dat het al veel drukker is op de fabriek,” besluit Geert.

imagectok.png