Onze mensen

Nina Ketelaars - medewerkster verkoop binnendienst

10 juli 2023
-
4 minuten

Nina Ketelaars (23) is opgegroeid in Noord-Limburg op het varkensbedrijf van haar ouders. Tot voor kort werkte ze bij Coppens Diervoeding in Helmond op de afdeling productieplanning en transportplanning. Momenteel is ze medewerkster bij de Verkoopbinnendienst en ondersteunt ze het team van de sector varkens. En dat doet ze niet voor niets, want ze wil graag doorgroeien binnen De Heus.

Breed takenpakket bij de Verkoopbinnendienst

Nadat ze haar opleiding Bedrijfskunde Agrifoodbusiness aan de HAS in Den Bosch had afgerond, kon ze aan de slag bij Coppens Diervoeding. Op dat moment wist ze al dat Coppens Diervoeding over zou gaan in De Heus, maar dat vond ze geen probleem. Sterker nog, het zou haar ook mooie kansen kunnen bieden. Bij De Heus kwam ze terecht op de Verkoopbinnendienst. Haar vaste werkplek is op het kantoor in Veghel en haar werkzaamheden zijn heel divers. “Ik help klanten met het beantwoorden van allerlei vragen. Bijvoorbeeld over het assortiment, internetbestellen of Minas. Daarnaast zorg ik voor het opsturen van drukwerk, zoals afdelingskaarten, maar leg ik ook prijsafspraken vast die de specialisten met klanten maken,” aldus Nina. De binnendienst is bij De Heus een spin in het web en het is onder andere Nina’s taak om zoveel mogelijk processen soepel te laten verlopen.

“Ik heb de ambitie om varkensspecialist te worden.”

Nina ketelaars

Mijn ambitie: varkensspecialist

Sinds kort is Nina nog nauwer verbonden met het team van de sector varkens. Nina heeft namelijk de ambitie om varkensspecialist te worden. Omdat ze nog jong is, wil ze daar eerst meer ervaring voor opdoen. En dat ondersteunt De Heus van harte. Ze is nu toegevoegd aan het team van de varkenssector om achter de schermen specialisten te ondersteunen. Ze helpt bijvoorbeeld bij verschillende praktijkonderzoeken en gaat af en toe met de specialisten mee naar klanten. Ze wil graag specialist worden, omdat het zo veelzijdig is. “Ik vind het leuk om elke week een paar bedrijven te bezoeken en klanten verder te helpen, maar af en toe is het ook fijn om rustig achter je laptop te werken.”

Opleiding binnen De Heus

Voor buitenstaanders lijkt een varkensspecialist misschien een veredelde verkoper, maar daar wordt bij De Heus toch heel anders over gedacht. Een specialist is vooral een professionele adviseur en sparringpartner voor varkenshouders. Daarvoor moet je niet alleen veel ervaring hebben, maar ook veel kennis. Aan die kennis werkt ze nu hard, door één keer in de twee weken de interne opleiding te volgen op de Feed Academy van De Heus. Daarnaast is ze bij de vergaderingen van de sector varkens aanwezig om mee te praten en te luisteren over wat er in de praktijk gebeurt.

Nina staat haar mannetje

De functie van specialist was altijd een echte mannenfunctie, maar dat is gelukkig aan het veranderen. “Hoewel er nog niet zo heel veel vrouwelijke specialisten zijn, komt er wat mij betreft over niet al te lange tijd eentje bij”. Dat ze haar mannetje staat, hoeft ze inmiddels niet meer te bewijzen. In haar vrije tijd helpt ze namelijk niet alleen mee op het bedrijf van haar ouders, maar speelt ze ook fanatiek mee in de handbalcompetitie. En als je je daar staande kunt houden, dan is specialist zijn bij De Heus een makkie.