Gezondheid

Varkens, rundvee, pluimvee en andere dieren

Gezonde dieren zorgen voor de beste prestaties

Als veehouder wil je graag dat je dieren gezond zijn. Gezonde dieren leveren immers ook de beste prestaties. De Heus helpt je graag daarbij. Op deze pagina vind je daarom meer informatie over bijvoorbeeld darmgezondheid van varkens, hittestress en andere informatie om je dieren zo gezond mogelijjk te houden.

 

Darmgezondheid varkens

Dat varkensvoeding van invloed is op de darmgezondheid van varkens en daarmee de algehele gezondheid van varkens, dat hoeven we je niet uit te leggen. Maar hoe zorg je voor een optimale darmgezondheid bij vleesvarkens en zeugen?

Lees alles over darmgezondheid

Dierenarts

De Heus heeft gespecialiseerde dierenartsen in dienst. De dierenartsen denken mee met collega’s wanneer er een probleem is. Bijvoorbeeld als de varkens niet goed groeien, of als er weidekoorts is. De dierenartsen reizen het hele land door om bedrijfsbezoeken af te leggen, zodat ze op het bedrijf zelf de juiste diagnoses kunnen stellen. 

Hittestress

Hittestress kenmerkt zich niet alleen door een verhoogde uitval maar ook door een verminderde voeropname en productieverlies. En dit niet alleen tijdens de hitteperiode maar ook nog ver daarna. Hierdoor zullen de financiele resultaten sterk afnemen. Om problemen met hittestress zoveel mogelijk te voorkomen worden op deze pagina een aantal mogelijke oplossingen behandeld.