Onze mensen

Michiel Peters - Manager Corporate Affairs

14 april 2020

Hoe krijg je invloed op het beleid in een provincie, in Den Haag of in Brussel? Wat kan De Heus doen om de agrarische sector positief in beeld te brengen? Dat zijn vragen waar Michiel Peters, als manager corporate affairs, een antwoord op probeert te geven.

Op kantoor in Ede, in Den Haag, bij een belangenorganisatie of bij een klant aan de keukentafel. Je weet vooraf eigenlijk nooit waar Michiel is als je hem probeert te bereiken. “Ik vind dat een van de leukste dingen aan mijn werk. In gesprek met mensen, kijken wat je kunt leren van elkaar.”

Van politiek naar De Heus

Michiel besloot, na zes jaar als persvoorlichter voor een politieke partij te hebben gewerkt, bij De Heus aan de slag te gaan. “Dat was wennen. Ik kom niet uit de agrarische sector en heb me de eerste maanden echt verdiept in wat er speelt. Veel lezen. Vaak met een specialist mee op pad, bedrijven bezoeken, vragen stellen en luisteren.”

Laten zien dat we vooroplopen

Op een toegankelijke manier uitleggen wat er in de sector gebeurt, is belangrijk. Daarom probeert Michiel om politici en beleidsmakers te laten zien hoe ver we vooroplopen in vergelijking met andere landen. “Het is belangrijk dat we mensen laten zien wat er in Nederland allemaal gebeurt.”

Hogere kosten terugverdienen

“Natuurlijk kunnen we in Nederland ons voedsel nog duurzamer produceren dan we al doen, maar dan moeten boeren de kosten die ze daarvoor maken wel kunnen terugverdienen. Dat geluid mis ik weleens als ik politici hoor praten.” Afgelopen juni heeft Michiel dat benadrukt tijdens zijn deelname aan een rondetafelgesprek over kringlooplandbouw in de Tweede Kamer. “Bijna alle regels die de overheid bedenkt verhogen de kostprijs. Maar een hogere prijs voor je product is niet vanzelfsprekend. Daar moeten we veel meer rekening mee houden.”

Mooie initiatieven

Michiel wordt enthousiast van initiatieven die de agrarische sector positief onder de aandacht brengen. “De speciale editie van Kidsweek, het filmpje voor Dutch Food Week waarin we een melkveehouder aan het woord laten. Dat zijn de voorbeelden waar ik blij van word. Daar gaan we dan ook zeker mee door. Want er gebeuren, in Nederland en daarbuiten, zoveel mooie dingen”.

Werken bij De Heus

Bekijk onze vacatures en vind de vacature die bij jou past!