Onze mensen

Ahmed Canel - Business Controller

16 december 2020

Sinds september 2019 werkt Ahmed Canel (34) voor De Heus, waar hij werkzaam is als Business Controller op de afdeling Group Control. Tot zijn werkgebied behoren onder andere de business units Polen, Tsjechië, Slowakije en Servië. Daarnaast begeleidt hij de Controller voor de regio Midden-Oosten en Afrika. Voordat Ahmed in dienst kwam bij De Heus was hij 6,5 jaar werkzaam bij A.S. Watson, het bedrijf achter bekende formules zoals Kruidvat en ICI Paris XL. “Bij A.S. Watson heb ik verschillende functies bekleed binnen Finance. In mijn laatste twee jaar was ik werkzaam als Controller voor ICI Paris XL & Pour Vous. De functie bij De Heus sprak mij sterk aan vanwege het brede scala aan onderwerpen, zoals de review van de maandcijfers, deelname aan de budgetteringsprocessen en het opstellen van investeringsverzoeken bovenop het dagelijkse werk van een Business Controller. Daarnaast is De Heus een snel groeiend bedrijf, waarbij je dagelijks contact hebt met collega’s in het buitenland.”

Een echte bijdrage leveren

“Bij De Heus krijg ik de mogelijkheid om écht iets bij te dragen, we zijn volop in ontwikkeling en ik krijg de kans om hier een onderdeel van te zijn. Naast dat ik als Business Controller verantwoordelijk ben voor het reviewen en challengen van alle cijfers van ‘mijn’ Business Units, neem ik ook deel aan een aantal projecten. Samen met de Group Director Controlling ben ik bezig om een nieuwe BI tool uit te rollen die meer inzicht geeft in onze cijfers. Onze manier van cijfers presenteren verandert hierdoor drastisch. Daarnaast zijn we bezig om een standaard ERP pakket te ontwikkelen wat gemakkelijk te implementeren is bij nieuwe acquisities en greenfields.”

Een greep uit de week van Ahmed

“Mijn week begint met een paar meetings om zaken af te stemmen. Zo bel ik eerst de Controller voor Afrika om de prioriteiten te bespreken. Daarna bellen we de Business Group Director van Afrika om te zien wat er deze week nog meer speelt. Met de Business Group Director van Centraal- en Oost Europa bespreek ik de cijfers van de afgelopen maand om vervolgens met het lokale Finance team nog verder in detail te gaan. Halverwege de week heb ik een brainstormsessie voor onze BI Tool. Hierna ga ik direct aan de slag met de inzichten die hier uit voort zijn komen. Deze week verdiep ik mij nog in een investeringsvraagstuk voor Ghana, en werk ik samen met een IT collega scenario’s uit die we gebruiken tijdens de testsessie van ons nieuw te ontwikkelen ERP systeem. Kortom, een enorm interessant en breed takenpakket”, lacht Ahmed.

Ahmed Canel
Business Controller
Email: acanel@deheus.com

Werken bij De Heus

Bekijk onze vacatures en vind de vacature die bij jou past!