TopLac

Probleemloze transitie met het TopLac Droogstandsplan

Aukje Geurtsen

Productmanager rundvee & dierenarts

TopLac, voor een optimale lactatiestart

Praktisch droogstandsplan

Neem contact op met onze expert

Verbeter je grip op de transitieperiode

80% Van de problemen in de lactatie komt voort uit de droogstand. Het TopLac Droogstandsplan is het antwoord op de meest kritieke periode rond het afkalven. TopLac draagt bij aan een fitte, probleemloze in topconditie functionerende koe in de nieuwe lactatie.

Lees de ervaringen van Martin en Gea Bouma

TopLac Droogstandsplan

Gezondheid, huisvesting, voeding en management zijn de succesfactoren in de vier fasen van het TopLac Droogstandsplan. De Heus houdt rekening met deze factoren door praktisch advies op maat te geven over het droogstandsmanagement.

De voordelen van het TopLac Droogstandsplan zijn:

  • Probleemloze lactatiestart met hogere melkopbrengst
  • Verbeterde weerstand en vruchtbaarheid
  • Optimale biestkwaliteit
  • Langere levensduur en een lager vervangingspercentage
  • Veel arbeidsplezier en gemak


TopLac Droogstandsplan

Meer weten over de inhoud van de video?

Ontdek meer informatie in onze artikelen

Het TopLac Droogstandsplan verder uitgelegd

Jouw doel is om de transitie van je melkvee te optimaliseren. Ontdek hoe het praktische TopLac Droogstandsplan op jouw bedrijf kan helpen en lees in ons whitepaper hoe TopLac bijdraagt aan een fitte, probleemloze in topconditie functionerende koe in de nieuwe lactatie.

Download het whitepaper

Ontdek wat onze TopLac producten bijzonder maakt

Voor het afkalven gaat de koe minder vreten. In de voorbereidingsfase is het daarom noodzakelijk om de energiedichtheid te verhogen. Onze producten spelen daar op in en bieden tegelijkertijd ondersteuning van het weerstandsvermogen en de calciumstofwisseling.

Weerstand: OmniGen

De droogstand en met name de lactatiestartfase is een stressvolle periode voor de koe. Met OmniGen optimaliseer je de natuurlijke weerstand van de koe, waardoor zij optimaal de droogstand afrondt en de lactatie in gaat.

KAB en calcium

Met de analyse van de mineralen in jouw ruwvoeders, wordt de Kation Anion Balans (KAB) van je totale rantsoen exact berekend door onze specialist. Met het TopLac DroogstandsPlan verlagen we de KAB in de close-up. Zo wordt het paraathormoon geactiveerd. Hierdoor is de calciumstofwisseling actief rond het afkalven, waardoor (subklinische) melkziekte wordt voorkomen of verminderd.

  • Smakelijk voer met een hoge energiedichtheid
  • OmniGen om bij te dragen aan de weerstand
  • Negatieve KAB om calciumopname te stimuleren
Download de brochure

Kies voor een totaaloplossing

De specialisten van De Heus adviseren je graag en gericht over de optimale inzet van het TopLac Droogstandsplan op jouw melkveebedrijf. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Bel met Aukje

Bel naar 06-15213687 of e-mail naar ageurtsen@deheus.com en Aukje vertelt je meer over jouw vragen omtrent het TopLac Droogstandsplan

Aukje Geurtsen

Productmanager rundvee & dierenarts