Onze mensen

Dinand Burgers - Head of Finance & Accounting De Heus Myanmar

01 december 2020
-
5 minuten

Sinds september 2018 werkt Dinand Burgers (31) voor De Heus, waar hij begon als International Controller op de afdeling Group Control. Tot zijn werkgebied behoorde onder andere Afrika. Toen hij de vraag kreeg of hij open stond voor een functie in het buitenland moest hij hier even over nadenken. Hij was er samen met zijn vrouw snel over uit dat dit wel aan hen besteed was. Begin dit jaar was het zover en ging hij samen met zijn gezin naar Myanmar, waar De Heus sinds 2016 actief is.

Cijfers maken het verschil

Dat Dinand zijn affiniteit al vroeg bij cijfers ligt, blijkt uit zijn achtergrond. Hij studeerde Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Begon zijn carrière als Corporate Finance Consultant bij Middenduin. Vervolgde zijn carrièrepad met een functie als Finance Manager bij Struik Foods en koos in 2018 voor een nieuwe uitdaging als International Controller bij De Heus. “Ik reed dagelijks langs De Heus op de snelweg, maar echt kennen deed ik het niet. Het was de vacature met het internationale karakter dat mij aansprak. Dat een familiebedrijf wel goed bij mij past had ik al eerder ervaren. Echter was ik in mijn vorige functie vooral bezig met het van verminderen van kosten in plaats van het groeien van de onderneming. De Heus biedt mij de mogelijkheid om ook in minder ontwikkelde landen – op het gebied van Finance – echt een verschil te kunnen maken. De cultuur verschillen en het verder helpen van een business unit, dát vind ik mooi”, zegt Dinand.

Zelfontwikkeling als uitgangspunt

Toen de vraag kwam of Dinand openstond voor het bekleden van een functie in het buitenland moest hij hier wel even over nadenken. “Ik had hier nog nooit bij stilgestaan. Welke opties zijn er? Om welk land gaat het en wat zou mijn rol worden?”. Dit waren de eerste vragen die in Dinand opkwamen. Hij begon aan het idee te wennen en besprak de mogelijkheden zowel thuis als op het werk. “Thuis dachten we al snel ‘waarom niet?’. De kinderen zijn nog jong en er was niet iets wat ons echt tegenhield om te gaan. Vlak daarna begon ik met een intern programma om mijn kennis te verbreden. Zo ging ik op pad met een bulkwagenchauffeur, keek ik mee op de afdeling inkoop en werd mij de hectiek rondom logistiek verder toegelicht. Leerzaam om te zien hoe het er aan toe gaat in Nederland en wat de ontwikkelingen rondom deze onderwerpen in onze andere business units zijn”, aldus Dinand.

Van De Heus Nederland naar De Heus Myanmar

In de herfst van 2019 begon het balletje echt te rollen. “Er kwamen een aantal concrete voorbeelden naar voren, waarvan Myanmar er één was. Mijn vrouw en ik bezochten Myanmar, om het land, de collega’s en de werkomgeving te ervaren. Tijdens ons verblijf werd ook de aqua fabriek geopend. Dat was een goed moment, je ontmoet dan gelijk iedereen”, aldus Dinand. Uiteindelijk stonden alle seinen op groen en vertrok Dinand met zijn gezin begin dit jaar – net op tijd – naar Myanmar. “Onze eerste drie vluchten werden geannuleerd door Corona. Je kunt je voorstellen dat het toen wel even spannend werd. Het hele huis leeg en gereed om te gaan, maar niet kunnen gaan… Gelukkig was vluchtoptie 4 toch een succes”.

Wereld van verschil

“Na een aantal maanden in Myanmar durf ik te zeggen dat het een wereld van verschil is met Nederland. Het is een leuke uitdaging om deze twee werelden bij elkaar te krijgen zodat we de organisatie in Myanmar verder kunnen professionaliseren. Zodat De Heus Myanmar ook klaar is voor de groei die we in de toekomst nog willen gaan doormaken”. Want groeien dat doet De Heus Myanmar! Eerder dit jaar opende zij al een modern slachthuis. “Daarnaast zij wij bezig met het bouwen van een moederdierbedrijf om de productie van eendagskuikens te vergroten. We kunnen de lokale boeren zo meer stabiliteit en zekerheid bieden. Door hen te voorzien van eendagskuikens, passend voer en de afspraak dat De Heus de vleeskuikens weer terugkoopt. Dit maakt de samenwerking met De Heus op de lange termijn ook interessanter voor de boer”, sluit Burgers af.

Werken bij De Heus

Bekijk onze vacatures en vind de vacature die bij jou past!