Onze mensen

Tim Labberton - Business Controller

16 december 2020
-
5 minuten

Sinds maart 2020 werkt Tim Labberton (28) voor De Heus. Waar hij werkzaam is als business controller op de afdeling Group Control. Tot zijn werkgebied behoren onder andere de business units Brazilië, Rusland, Oekraïne, Koudijs & Premix (NL) en Nukamel. Deze vallen allemaal onder binnen de business groep Premixen & Specialties. Zijn studie - international financial management – volbracht hij aan de Rijksuniversiteit Groningen. “Na mijn studie ben ik begonnen bij BYK Netherlands als business controller. Na ongeveer 4 jaar bij BYK kwam de functie bij De Heus als business controller op mijn pad. Deze functie sprak mij sterk aan vanwege het feit dat je in deze rol het verhaal achter de cijfers verklaart en daarnaast veel contact hebt met lokale finance collega’s.”

Mogelijke acquisities en strategische vraagstukken

De Heus is decentraal georganiseerd. Dat betekent dat de verschillende regio’s zelf verantwoordelijk zijn hun cijfers te rapporteren aan het hoofdkantoor. “Als business controller analyseer en doorgrond ik deze cijfers. Denk hierbij aan investeringsbeslissingen en financieringsvraagstukken. Daarnaast review ik de maandcijfers en ben ik nauw betrokken bij het budgetproces en de jaarafsluiting van ‘mijn’ business units. In mijn eerste half jaar was ik al betrokken bij verschillende projecten op het gebied van mogelijke acquisities en overige strategische vraagstukken. Dit betekent dat ik nauw contact heb met zowel de lokale finance collega’s en collega’s welke op overige afdelingen op Global werken in Ede. Zo leer ik het hele business verhaal begrijpen en kan ik deze beter doorgronden”, aldus Tim.

Geen dag hetzelfde

“Als business controller fungeer ik zowel als sparringpartner voor de lokale finance collega’s, group director en overige stakeholders binnen de organisatie. Het onderhouden van goede werkrelaties met de lokale finance collega’s is één van de belangrijke aspecten om zo het echte verhaal achter de cijfers te weten te komen en te kunnen vertellen. Helaas is het tot op heden, in verband met Covid-19, nog niet mogelijk om de verschillende business units te bezoeken en de lokale cultuur te ervaren. Hier kijk ik dan ook erg naar uit. Desondanks gaat de samenwerking met de collega’s via MS-Teams ook uitstekend. Samenvattend, als business controller binnen het dynamische De Heus heb je een erg uitdagende functie binnen een divers team in een familiebedrijf met stevige (groei-) ambities waarin geen één dag hetzelfde is”, sluit Tim af.

Tim Labberton
Business Controller
Email: tlabberton@deheus.com

Werken bij De Heus

Bekijk onze vacatures en vind de vacature die bij jou past!