Onze mensen

Willemieke Prins-Veldhuizen - Medewerker Verkoopbinnendienst

16 december 2020
-
5 minuten

Willemieke Prins-Veldhuizen is Medewerker Verkoopbinnendienst en woont ‘op Renswouw’ zoals ze dat zo mooi zeggen in Renswoude’. Hier is zij geboren en getogen. Ze is 26 jaar en sinds 2019 getrouwd met Nick, haar ‘Prins op het witte paard’……! Nick komt ook uit Renswoude en Willemieke verklapte ons dat haar hele sociale leven zich nog steeds afspeelt in de omgeving van Renswoude. Haar familie en vrienden wonen binnen een straal van een paar kilometer. Ze is opgegroeid op de boerderij van haar ouders, een melkveebedrijf, waardoor ze al vroeg in aanraking kwam met de agrarische wereld. Meehelpen is voor haar altijd een vanzelfsprekendheid geweest en dat deed ze met veel plezier. Het melken had zeker haar voorkeur. Ze kijkt dan ook terug op een zeer plezierige jeugd op de boerderij.

Keuze snel gemaakt


Willemieke: “Ik ging altijd graag naar school, was een gedisciplineerde leerling en koos voor het VWO. Na afronding van het VWO leek mij een universitaire opleiding te theoretisch en koos daarom voor het HBO. In eerste instantie wilde ik naar Dronten, om een opleiding te volgen aan de HAS, maar na een heroriëntatie vond ik het beter om voor de Christelijke Hogeschool in Ede (CHE) te kiezen. Ik heb de opleiding Bedrijfskunde, Management, Economie & Recht gevolgd. Dat bleek een goede keuze. Het bracht mij zelfs naar landen waar ik nooit verwacht had te zullen komen. Vanuit een schoolopdracht koos ik voor een verkorte opleiding aan de universiteit in Finland.” Dat zorgde ervoor dat Willemieke St. Petersburg heeft bezocht en een mooi reisje naar Lapland heeft gemaakt. “Ik heb altijd voor ogen gehad om de studie te combineren met de agrarische sector, en dat is gelukt. Mijn stage en afstudeeropdracht heb ik binnen De Heus uitgevoerd. Het mooie hieraan was dat ik kon blijven. Uiteraard heb ik nog informatie ingewonnen bij concullega’s van De Heus, maar door de prettige ervaringen had ik de keuze snel gemaakt.”

Doorstroommogelijkheden

“Ik startte op de afdeling Order Entry. Nu ik er op terugkijk vind ik dit nog steeds een goede start. De basis heb ik op deze wijze goed eigen kunnen maken. Zo kon ik mezelf steeds verder verdiepen in de productkennis van De Heus. Door het meekijken met collega’s, steeds meer zelf uitvoeren, het klantencontact eigen maken et cetera heb ik een mooie groei doorgemaakt.” Gezien een collega van de zakgoedplanning (stukgoed) met pensioen zou gaan, werd Willemieke beetje bij beetje opgeleid om deze werkzaamheden over te nemen. “Dit vond ik een mooie uitdaging en een mooie kans. Ook deze job heb ik als positief ervaren. De uitdaging om alle spelers (de klanten, halmedewerkers, chauffeurs etc.) in het proces tevreden te houden en alles gedisciplineerd op tijd te plannen vind ik mooi om te kunnen doen.” Toen er vervolgens een vacature op de Verkoopbinnendienst vacant kwam, was ze zeker geïnteresseerd. “Alhoewel ik de planning erg interessant vond, sprak de functie Verkoopbinnendienst mij nog meer aan. Een functie met meer interactie en direct contact met de klant. Daarnaast spreekt het operationele mij in deze functie erg aan, wel een kantoorfunctie, maar toch nauw betrokken bij de praktijk. Contacten met specialisten, klanten en Order Entry gaan mij makkelijk af en ik haal veel voldoening uit mijn werk”, aldus Willemieke.

Werken binnen De Heus

“De cultuur binnen De Heus ervaar ik al zeer positief. Vooral de nuchterheid van mijn collega’s, het ‘gezonde boerenverstand’ wordt veelvuldig gebruikt en dat past bij mij. Binnen het team weten we van aanpakken, we zijn allemaal betrokken en hebben een positieve- en enthousiaste instelling. Ik vind De Heus een goede werkgever, zo kreeg ik bijvoorbeeld een cursus Duits aangeboden toen bleek dat ik dit nodig had. Ik vind het daarnaast prettig dat ik mijn werktijden zelfstandig kan invullen. Als ik met mijn leidinggevende bespreek dat ik vroeg begin en wat eerder weg kan of vice versa is dat nooit een probleem. Dat zijn belangrijke elementen voor mij en maakt dat ik nog lang bij De Heus werkzaam wil zijn”, sluit Willemieke af.

Werken bij De Heus

Bekijk onze vacatures en vind de vacature die bij jou past!