Onze mensen

Thomas Dankers - Business Information Analyst

16 december 2020
-
5 minuten

In Januari 2020 is Thomas Dankers (29) begonnen bij De Heus, waar hij werkzaam is als Business Information Analyst op de IT-afdeling in Ede. Geen onbekend terrein aangezien hij in Wageningen zijn studie Bedrijfskunde heeft volbracht. “Dankzij mijn studie in Wageningen heb ik affiniteit met de agrarische sector, en dat speelde zeker een rol in mijn keuze om bij De Heus te solliciteren."

Start van carrière

Voordat Thomas bij De Heus aan de slag ging was hij werkzaam als Software Test consultant. “Een leuke start van mijn carrière waarbij ik heb mogen bijdragen aan software projecten bij verschillende opdrachtgevers. Onder andere overheidsorganisaties, de energiesector en de Nederlandse loterij. Echter, op zoek naar een bredere functie binnen het IT vakgebied stuitte ik op deze functie bij De Heus.”

Dynamisch en veelzijdig

De Heus is volop in ontwikkeling, en dat maakt dat er ook op IT gebied enorm veel te doen is. Van de vervanging van een ERP pakket, het ontwikkelen van een app of het implementeren van de standaard applicaties bij een nieuwe Business unit. “Dit maakt de functie van Business Information Analyst erg dynamisch en veelzijdig. Je kunt je bijdragen leveren aan grote IT projecten of de business helpen bij het verbeteren van de bestaande applicaties door middel van de implementatie van software veranderingen. Daarbij speel je een belangrijke rol als link tussen de business en IT. Ook zijn er natuurlijk wel eens PRIO1 incidenten op IT gebied waar een bijdrage aan geleverd moet worden”, zegt Thomas.

Elke dag is anders

Een werkdag bij de Heus, begint voor Thomas met een Stand Up met de collega’s van de afdeling Business Applications and Processes. Thomas: “De Stand Up geeft een mooi beeld van de vele onderwerpen waar onze afdeling druk mee is. En is een mooi moment om hulp te vragen of belangrijke ontwikkelingen te delen. Sowieso is het fijn om dagelijks contact te hebben met collega’s nu we elkaar door het thuiswerken toch minder spreken. Ook is er tijdens de Stand Up ruimte voor wat social talk. Verder is elke dag anders: een overleg met de IT managers van onze wereldwijde business units, overleg met functioneel beheer over terugkerende problemen of een meeting met een buitenlandse software leverancier.”

Elke dag gemotiveerd

Thomas: “De stap naar Business Informatie Analyst bij De Heus is mij heel goed bevallen. In het bijzonder omdat je met zoveel facetten van de organisatie in aanraking komt. Formulatie, inkoop, productie, allemaal maken ze gebruik van applicaties die zo goed mogelijk ondersteuning moeten bieden bij dagelijkse werkzaamheden. Ik kan niet helpen bij deze dagelijkse werkzaamheden, maar wel een bijdrage leveren door de processen en applicaties te optimaliseren. Dat geeft mij elke dag weer volop motivatie!”

Thomas Dankers
Business Information Analyst
Email: tdankers@deheus.com

Werken bij De Heus

Bekijk onze vacatures en vind de vacature die bij jou past!