Onze mensen

Tarik Keij - Servicedesk Engineer

25 oktober 2021
-
2 minuten

Tarik Keij (26) is een medewerker van De Heus die je als klant niet zo snel zult tegenkomen. Toch is hij, en de afdeling waar hij werkt, onmisbaar voor het functioneren van de organisatie. Tarik is Service Desk Engineer en hij werkt voor de afdeling IT.

Alles met computers

IT staat voor Informatietechnologie. De afdeling IT zorgt voor alles wat met computers en communicatie te maken heeft. De afgelopen jaren is het takenpakket van deze afdeling enorm toegenomen. Werd het werk een paar jaar geleden nog met vijf mensen gedaan, momenteel werken er alleen in Nederland al bijna 40 mensen fulltime. Ze regelen zaken als mobiele telefoons en netwerken, maar bijvoorbeeld ook de computers en softwarepakketten die ervoor zorgen dat de fabrieken kunnen draaien.


De sfeer van een familiebedrijf

Tarik heeft de Mbo-opleiding Beheer ICT gedaan. Hij was eerst een jaar bij De Heus gedetacheerd, maar is sinds een jaar in vaste dienst. Op de Servicedesk zijn hij en zijn collega’s het eerste aanspreekpunt als er problemen zijn. “Toen ik bij De Heus kwam, voelde ik me gelijk thuis. Er heerst een prettige no-nonsens cultuur en je voelt aan alles dat het een familiebedrijf is. Bij andere grotere bedrijven verlopen dingen vaak heel procesmatig. Hier is er veel aandacht voor creativiteit en eigen inbreng. Als je goede ideeën hebt om dingen op te lossen, dan krijg je daar echt de ruimte voor.”

Werken bij De Heus

Bekijk onze vacatures en vind de vacature die bij jou past!

“Corona was een soort stresstest voor ons”

Medewerkers van De Heus zijn altijd al heel flexibel geweest qua werkplek. Er werd op kantoor gewerkt, maar veel mensen waren ook onderweg, werkten thuis, op locatie, of zaten in het buitenland. “Als IT-afdeling hebben we dat altijd goed kunnen faciliteren. Maar toen Corona toesloeg, explodeerde het op afstand werken ineens.” Uiteraard hebben ze hier en daar wat moeten schakelen, maar het is eigenlijk allemaal zonder problemen verlopen. “We zijn deze stresstest goed doorgekomen en daar zijn we best trots op.”

Online beveiliging

Mensen realiseren het zich niet altijd, maar een bedrijf als De Heus wordt dagelijks bestookt met phishing mailtjes. Criminelen proberen daarmee toegang te krijgen tot bedrijfsgeheimen, of persoonlijke data waar ze geld mee kunnen verdienen. “We proberen onze collega’s vooral bewust te maken van het gevaar en leren hoe ze ermee om moeten gaan.”

Toch is beveiliging slechts een van de vele taken die Tarik heeft. Maar dat maakt het juist zo leuk voor hem. “We hebben een heel afwisselend takenpakket, waardoor geen dag hetzelfde is. Daarnaast hebben we een ontzettend leuk team waar hard gewerkt wordt, maar waar ook tijd is voor een geintje. En dat alles maakt dat het erg leuk werken is hier.”