Onze mensen

Sanna Jordens - Integrity & Compliance Manager

16 december 2020
-
5 minuten

In ieder land waar De Heus zit gelden eigen culturele waarden, dat levert complexe en spannende vraagstukken op. En dat is precies waar het hart van Sanna sneller door gaat kloppen. Sanna houdt van uitdagingen en ziet in alles een mogelijkheid om te reflecteren wat er beter kan. “Het gedrag van mensen vind ik fascinerend, waarom doen mensen wat ze doen en wat drijft mensen? Als je weet wat iemands drijfveren zijn, dan weet je ook hoe je ze het best kan benaderen en wat je dus moet inzetten om - als dat nodig is - dat gedrag te veranderen.”

Integrity & Compliance

“Integrity staat voor het juiste doen, ook als anderen niet kijken. Het gaat over het goede doen als organisatie en ook als medewerker. Het gaat over het juiste gedrag in alle complexe situaties waar we in terecht kunnen komen. Compliance gaat vooral over regels. Door alles in regels te gieten en om te zetten in wat er niet mag, verklein je de kans dat medewerkers enkel op hen eigen kompas vertrouwen. Door te veel alleen vanuit regels te denken zie je dat mensen bínnen die regels grenzen zoeken. Dan wordt de discussie gevoerd over: mag dit wel of niet? Terwijl je eigenlijk moet discussiëren over het principe, het belangenconflict, het dilemma. Ik geloof dat iedereen een intern kompas heeft en dat je dat kompas op de juiste momenten moet weten in te zetten. De praktijk bij De Heus is complex en er zijn grijze gebieden waarbij het lastig te bepalen is wat de juiste beslissing is en hoe je best kan handelen. In dergelijke gevallen is het belangrijk dat we ons af blijven vragen, hoe wil ik zelf worden behandeld en hoe kan ik het best omgaan met dit dilemma?”

Business Principles

“De Heus zit in veel verschillende landen waar we te maken hebben met culturele verschillen. Dat betekent dan ook dat er specifieke lokale richtlijnen worden opgesteld die aansluiten bij onze opgestelde Business Principles. De basis daarin is dat we allemaal een verantwoordelijkheid hebben om een open en eerlijke bedrijfscultuur te stimuleren. De Heus moedigt het aan dilemma’s bespreekbaar te maken en inzichten te delen. Het belangrijkste is daarbij dat iedereen zich zonder consequenties mag uitspreken over zaken die hem of haar verbazen of waaraan wordt getwijfeld. Daarmee zorgen we ervoor dat we weten wat er gaande is binnen onze organisatie en kunnen we daar als gehele organisatie van leren.”

We doen het samen

“In mijn rol is contact echt essentieel. Ik moet mensen in de ogen kunnen kijken, ik heb interactie en ruimte nodig voor een dialoog. Dat is digitaal af en toe best lastig. Toch werken we hier met elkaar aan, we willen samen vooruit en niet stilstaan. Samen met collega’s werk ik uit wat er nodig is om Compliance & Integrity wereldwijd op de best mogelijke manier uit te rollen.”

Werken bij De Heus

Bekijk onze vacatures en vind de vacature die bij jou past!