Onze mensen

Mathieu Keijzers - Operator in Veghel

27 december 2021
-
10 minuten

Mathieu Keijzers is 44 jaar en woont sinds twee jaar in Rilland, in de provincie Zeeland, met zijn vriendin en kinderen. Hij werkt al 2,5 jaar als Operator bij De Heus Veghel en in totaal werkt Mathieu nu 9 jaar als operator. Met je handen en machines werken vindt Mathieu het leukste aan zijn werk als Operator. Ondanks de grote reisafstand werkt hij graag bij De Heus Veghel. Je wordt gewaardeerd, je werkt in een team en het is afwisselend werk.

Gelijkheid 

Een goed gesprek 

Mathieu zag af en toe wel eens de vrachtwagen van De Heus rijden, maar voor de rest kende hij het bedrijf niet. Op internet kwam hij de vacature van Operator bij De Heus tegen en hij solliciteerde. “Toen ik had gesolliciteerd kon ik gelijk op gesprek komen." De volgende dag kreeg Mathieu direct bericht dat De Heus nog eens met hem wilde praten, omdat ze zeer tevreden waren met het gesprek. “Bij tweede gesprek kreeg ik te horen ik beschouw jou als Mathieu en jij mij als Jos. Niet als chef of baas, dat wordt gelijk duidelijk gemaakt. Ook alle Operators beschouwen elkaar als gelijk. Je hebt hier operator A, B en C, Operator A beschouwt operator C hetzelfde als A. C dan heb jij weinig ervaring in operator, B dan heb je al iets meer kennis en ergens anders gewerkt en A dan heb je kennis van alle lijnen in de fabriek en kun je deze bedienen, je stuurt mensen aan en je bent een aanspreekpunt.” 

Iedereen beschouwt elkaar als gelijk.

Mathieu Keijzers

Operator, Veghel (NB), Nederland

Helpen

De eerste dagen bij De Heus

De eerste 3 a 4 weken draaide Mathieu de ochtenddienst. “Ik werd heel goed opgevangen door de chefs. Een collega van mij werd aan mij gebonden. Hij liep de hele dag met mij mee. Dan ga je de fabriek verkennen en vragen stellen als je iets niet weet. Dat is echt heel fijn. Bij de andere bedrijven waarbij ik gewerkt heb was dat totaal niet toen werd je aan je lot overgelaten. Bij De Heus in Veghel helpt iedereen elkaar. Dus de eerste weken heb ik eerst staan kijken bij mijn collega Operator. Wat ga je doen en hoe doe je dat. Als er bijvoorbeeld een storing was zeiden ze: ‘Mathieu ga jij maar eens kijken hoe je dat gaat oplossen’, maar die collega ging wel achter mij aan en op een afstandje kijken wat ik ging doen. Ze zeggen altijd hier: ‘Wees niet bang om hulp te vragen.’

Bij De Heus in Veghel helpt iedereen elkaar.

Mathieu Keijzers

Operator

Afwisseling

Elke dag is anders

Het leukste aan zijn werk vindt Mathieu dat je bezig bent met machines en je handen. “Tegelijkertijd moet je ook nadenken wat je doet. Als ik dit schroefje losdraai dan heeft dit effect op de machine. Dat vind ik heel leuk en het is heel afwisselend werk. Elke dag is anders. We zitten met vier mensen in de ploeg en drie kunnen alle machines bedienen en dan doen we elke dag ruilen van plek. De ene dag pers ik, de andere dag doe ik mengen, een andere dag doe ik bijstorten en weer een andere dag wordt de bulk geladen. Dus, niet elke dag is hetzelfde.”

Mathieu is vaak te vinden in de CBK-ruimte. Maar als er een storing is of hij wil iets verstellen aan de machines dan gaat hij de fabriek in. “Dan kun je met je handen werken en nadenken wat je doet. Eerst dacht ik je zit vaak achter een computer. Een hele dag op een stoel zitten is niks voor mij. Maar je bent juist elke dag continu bezig. Je hoeft je totaal niet te vervelen.”

Kwaliteit

Zoveel mogelijk kwaliteitvoer uit de fabriek halen

Minder leuk aan het werk vindt Mathieu wanneer hij een storing niet kan oplossen. “Ik wil zoveel mogelijk uit de fabriek halen aan voer. Daar doe je het voor. Vandaag is 400 ton voer maken in een dienst, maar morgen wil ik weer iets meer. Dan ga je ook nadenken als ik de machine ga veranderen, gaat het dan sneller draaien en is de kwaliteit ook goed? Kwaliteit staat bovenaan.”

Wil jij als Operator werken bij ons?

Wil je alles uit onze pers, meng, bijstort en bulklading machines halen en gaat kwaliteit voor jou boven alles? Bekijk dan wat een baan als Operator bij De Heus inhoud.

Meer informatie

Gezond bedrijf

Waarom Mathieu als Operator werkt bij De Heus

Mathieu krijgt vaak de vraag waarom hij nog bij De Heus Veghel werkt, want hij moet iedere werkdag wel 2,5 uur rijden. “Qua werk is het heel goed. Aan het einde van de dag heb je veel gedaan en je hebt energie over om andere dingen te doen. Als ik ochtenddienst heb zit ik voor de files. Met nachtdienst heb je geen files. De middagdiensten heb ik soms een hele kleine file dus dat is wel te doen. Ik doe er een uur over om van Rilland naar Veghel te komen. Als je leuk werk hebt is de reisafstand te overwegen. Ik heb het naar mijn zin dus ik rij gewoon op en neer.”

Waarom Mathieu bij De Heus werkt:

  • “Het is een gezond bedrijf.”
  • Het is een groot bedrijf, met de slagvaardigheid van een klein bedrijf.”
  • “De arbeidsvoorwaarden zijn heel goed. Als je wilt overwerken dan kan dit en als je niet wilt overwerken kan dit ook. Je hebt zat vrije dagen om op te nemen voor vakantie en dat is altijd bespreekbaar.”
  • “Je wordt gewaardeerd, mensen luisteren naar elkaar en iedereen helpt elkaar.”
  • “De collega's en de chefs beschouwen elkaar als gelijkwaardig. Niemand is meer dan de ander.”

Doorgroeimogelijkheden

Heftruckrijbewijs, BBL-cursus, BHV en VCA

Ook de doorgroeimogelijkheden is een reden waarom Mathieu bij De Heus werkt. “In 3,5 jaar tijd ben ik een ervaren Operator geworden bij De Heus. Ik heb mijn heftruckrijbewijs, BHV en VCA gehaald bij De Heus. Jos (Plantmanager De Heus Veghel) wilde graag wat terug doen voor mij, omdat ik altijd klaar sta en mensen help. Daarom wilde hij mij graag de BBL-opleiding laten doen. Dat heb ik met beide handen aangepakt. Als je inzet toont kun je heel veel hier. Er zijn heel veel opleidingen hier en haast elke opleiding kun je volgen. Zelfs talenpakketten worden er aangeboden.”

de-heus-voeders-Mathieu-Operator_098©JurriaanHuting-1915x2873.jpg