Onze mensen

Joost Smits - Hoofdmonteur

16 december 2020
-
5 minuten

Joost woont samen met zijn vrouw en dochter van 2 jaar, in Zuilichem. In maart 2019 begon hij op locatie Andel als Hoofdmonteur via een detacheringsbureau. Sinds maart 2020 is hij in vaste dienst. De eerste maanden werkte Joost onder de voormalige hoofdmonteur, die vervolgens in december 2019 met pensioen is gegaan. Sinds die tijd staat Joost aan het roer. “Ik probeer in mijn eentje alle technische zaken van productielocatie Andel te regelen.”

Van automonteur naar machinebouw

Nadat hij zijn MBO opleiding tot eerste autotechnicus had afgerond ging hij aan de slag als automonteur. Na 6 jaar besloot hij verder te gaan kijken en kwam hij in de machinebouw terecht. Na 11 jaar in de machinebouw vond Joost het weer tijd voor iets nieuws. “Ik was op zoek naar wat meer uitdaging en de mogelijkheid om mijzelf te ontwikkelen. De functie Hoofdmonteur is zeker uitdagend en is voor mij een eerste kennismaking met de diervoederindustrie. Ik kan dan ook nog veel leren en krijg bij De Heus de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen door middel van cursussen. Ik heb in deze functie nog veel te leren, mijn ambitie is om mijn taken vloeiend te laten verlopen. De verwachting is dat er op locatie Andel nog veranderingen zullen komen en ik hoop dat ik daar een goede bijdrage aan kan leveren.”

Dagelijkse routine

Joost begint zijn werkdag altijd in de centrale bedieningskamer (de plek waar de operators zitten om de fabriek te besturen) om te overleggen of er nog storingen of problemen zijn. “Daarna heb ik vaak nog een ronde te maken met routine controles en metingen. Verder heb ik een deel administratie bij te houden en doe ik werkvoorbereiding voor de monteurs die ingehuurd worden. Het feit dat ik de vrijheid krijg in het werk dat ik doe en de beslissingen die ik neem, maken het werk erg leuk voor mij. Vorig jaar hebben we een nieuwe productielijn gemaakt voor melkproducten, dit project mocht ik mee begeleiden. Dat vind ik ontzettend leuk om te doen.”

Flexibel zijn en plannen aanpassen

De productie van ons voer moet ook tijdens de uitbraak van het coronavirus gewoon doorgaan. Joost: “We hebben wat aanpassingen moeten doen om het besmettingsrisico kleiner te maken, zoals: bewust afstand houden, handen ontsmetten en elkaar minder opzoeken. Het is soms wel lastig om af te wegen welke reparaties en onderhoud noodzakelijk zijn en welke we uit kunnen stellen tot na de coronacrisis. Inmiddels zijn de maatregelen iets versoepeld, dus gaan we er weer iets anders mee om. Elke keer als er een verandering in de voorschriften komt, zullen wij onze plannen daarop aanpassen. Zo is het nooit zeker wat de dag brengt. Juist dat maakt mijn werk zo uitdagend.”

Werken bij De Heus

Bekijk onze vacatures en vind de vacature die bij jou past!