Onze mensen

Martijn Visscher - Group e-Business Manager

29 juli 2021
-
2 minuten

Martijn Visscher (43) is Group e-Business manager binnen de afdeling Group Marketing and Communications en werkt sinds 2017 voor De Heus. Je kan wel zeggen dat hij een echte ‘Beta’ is. Na het afronden van zijn studie scheikunde rolde hij meer en meer in de wondere wereld van IT. Ooit startte hij als Business Analist om vervolgens steeds meer de werkzaamheden op te zoeken rondom het vermarkten, verkopen en implementeren van digitale oplossingen. Hij krijgt ‘een kick’ wanneer hij met een nieuwe digitale oplossing commerciële processen verder kan verbeteren. Het werkmotto ‘The day before something is truly a breaktrough, it’s just a crazy idea’, is hem daarom ook op het lijf geschreven.

Vooruitstrevend én internationaal

Na jaren aan de leverancierszijde te hebben gewerkt had Martijn de ambitie om aan de klantzijde te werken. Hierdoor kon hij nog beter bepalen hoe digitale ontwikkelingen bijdragen aan het succes van een bedrijf. “In mijn eerste gesprekken met De Heus werd al snel duidelijk dat dit niet alleen een prachtige kans was om dit te realiseren. Toen ik meer te weten kwam over het internationale karakter van de rol en dit combineerde met het vooruitstrevende en ondernemende karakter van De Heus, was (en is) de keuze voor mij snel gemaakt.”

Digitale oplossingen

Als Group e-Business Manager ondersteunt Martijn business units om digitale oplossingen in te zetten die helpen om nieuwe klanten aan De Heus te binden en bestaande klanten nog beter te ondersteunen bij hun dagelijks activiteiten. “De digitale oplossingen zijn dan ook heel variërend. Zo hebben we recent in Brazilië een volledige digitale campagne uitgerold. Deze was gebaseerd op onze marketing technology stack, die helpt om beter te bepalen welke potentiële klanten openstaan voor een gesprek met een Specialist. Een dag later dag bespreek ik met Zuid-Afrikaanse collega’s de mogelijkheden om het online bestellen van voer verder uit te breiden.”    

Bekijk de vacature:

Geen dag hetzelfde

De ene dag is Martijn bezig om een bepaalde integratie puzzel voor één van onze business units op te lossen, de volgende dag leidt hij een workshop waarin de toekomstige mogelijkheden van e-Commerce binnen onze business units in kaart worden gebracht. “In mijn functie geef ik continu antwoord op de volgende twee vragen. (1) Welke digitale innovaties die er in de markt te verkrijgen zijn kunnen ook helpen om onze klanten nog beter te bedienen? En (2) hoe kan een business unit een digitale innovatie ook daadwerkelijk inzetten in haar markt? Ik zie mijzelf dan ook als een speler binnen een super gemotiveerd team. Als we het eens zijn over het doel wat we willen bereiken dan zorgen we er als team voor dat de bal ook het doel ingaat.”

Groeien als professional

Ondernemerschap zit in het DNA van De Heus en haar collega’s. “Er is ruimte om nieuwe ideeën te bespreken, samen uit te proberen en bij succes uit te rollen. Deze manier van werken biedt iedere collega niet alleen de mogelijkheid om te groeien als professional, maar minstens zo belangrijk is de collegialiteit en de bereidheid om elkaar te helpen. Bij De Heus is het samenwerken aan resultaat geen holle zin, het is daadwerkelijk een integraal onderdeel van de cultuur.”

Werk en privé in balans

Samen met zijn vrouw Eylem en twee kinderen Kiri (6) en Kai (4) woont Martijn in het pittoreske Gouda. Als het even wappert, en de tijd het toelaat dan vind je hem kitesurfend op het strand van Kijkduin. “Voor mij is kitesurfen de perfecte combinatie van sporten en socializen met gelijkgestemden. Daarnaast kan je me enkele keren per week vinden in de dojo om Jiu Jitsu en Kempo te beoefenen. Zo houd ik werk en privé optimaal in balans.”

Werken bij De Heus

Bekijk onze vacatures en vind de vacature die bij jou past!