Onze mensen

Kirsten Seinen - Stagiaire Group Control

16 december 2020
-
5 minuten

In februari begon Kirsten Seinen (23) met haar stage bij De Heus op de afdeling Group Control. Ze woont op kamers in Groningen, waar ze ook de master International Financial Management volgt. Ze is geboren in Slagharen, maar verhuisde als jong meisje naar Frankrijk. Hier hebben haar ouders een pluimveeboerderij opgestart, waardoor ze al vroeg ondergedompeld werd in de agrarische wereld. Haar passies liggen bij reizen en het ontdekken van verschillende culturen, zo woonde ze onder andere een tijdje in Canada en in Indonesië. “Het is de combinatie van de agrarische sector en het internationale aspect wat me vooral sterk aantrok aan de stage bij De Heus”, zegt Kirsten.

Nieuwsgierig naar het bedrijfsleven

“Na het afronden van mijn bachelor Economics and Business Economics ben ik begonnen met de master International Financial Management aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Na een tijdje besefte ik echter dat ik praktijkervaring miste om erachter te komen of deze studie wel écht bij me past. Maar misschien nog wel belangrijker: antwoord vinden op de vraag welk werk ik later zou gaan willen doen. De logische keuze leek mij om stage te gaan lopen tijdens mijn Master.” Al snel kwam Kirsten terecht bij De Heus, een bedrijf dat ze kende vanuit haar jeugd. “Ik ben geboren en getogen op een boerderij en had al meerdere keren gehoord van De Heus, waar wij voeder van kochten. Uit interesse volgde ik De Heus op LinkedIn en zag op een dag het medewerker portret van Tim Labberton voorbij komen. De taken en werkzaamheden die hij uitvoert als Business Controller spraken mij aan en wekten mijn interesse. Hier wilde ik meer over te weten komen. Ik besloot hem te benaderen over stagemogelijkheden binnen De Heus op de financiële afdeling, en van het één kwam het ander. Er was nog nooit een stagiair geweest op de afdeling, maar er zou voor mij een stageplek gecreëerd worden! Een enorme kans voor mij natuurlijk, en een perfect voorbeeld van de flexibiliteit en mogelijkheden bij De Heus.”

Eigen invulling

“Natuurlijk vond ik het wel spannend om de eerste stagiaire op de afdeling te zijn. Je wilt het toch graag goed doen en hoopt op een goede begeleiding. Gelukkig werden mijn zorgen snel weg genomen door mijn begeleiders. Ik had in het begin elke dag contact met hen en voelde mij totaal niet aan mijn lot overgelaten. Wat ik vooral leuk vind, is de grote mate van vrijheid in mijn stage. Ik mag bijdragen aan interessante en grootschalige projecten en krijg daarnaast de mogelijkheid om het team te ondersteunen in dagelijkse werkzaamheden. Zo heb ik assiteer ik in het reviewen van de maandcijfers, het uitvoeren van verschillende analyses en mag ik meekijken met investeringsbeslissingen. Daarnaast was ik medeverantwoordelijk voor het opzetten van het Global Reporting Manual. Voor dit project heb ik veel buitenlandse collega’s gesproken, wat ik één van de leukste aspecten vind in mijn stage. Bij De Heus kan ik mij persoonlijk ontwikkelen op veel vlakken. Omdat het bedrijf eigenlijk continu in ontwikkeling is en op zoek is naar manieren om te verbeteren. Hierdoor merk ik dat ik in een korte tijd heel veel leer – veel meer dan ik tijdens mijn studie zou kunnen leren”, aldus Kirsten.

Vanaf dag 1 deel van het team

Kirsten: “In mijn eerste week heb ik meteen het hele team 1-op-1 ontmoet via Microsoft Teams. Het was natuurlijk wel onwennig om mijn eerste échte werkervaring online te beginnen door Corona. Ik voelde me gelukkig meteen welkom en deel van het team.” Kirsten vertelt dat ze bijvoorbeeld mag deelnemen aan het wekelijkse werkoverleg, de maandelijkse finance meetings en mee denkt met verschillende lopende projecten. “Ik krijg veel verantwoordelijkheden, maar hierdoor voel ik me juist gewaardeerd als stagiaire bij De Heus. Daarnaast dragen de positieve werksfeer en de down-to-earth bedrijfscultuur er aan bij dat ik mij snel op mijn gemak voelde binnen het bedrijf. Kortom, ik ben zeer positief over mijn stage-ervaring bij De Heus”, sluit Kirsten af.

Werken bij De Heus

Bekijk onze vacatures en vind de vacature die bij jou past!