Onze mensen

Jeroen Roomer - Manager New Business Asia

16 december 2020
-
5 minuten

In maart 2008 kwam Jeroen Roomer in dienst als Business Controller bij De Heus. In 2019 verliet hij De Heus om een andere uitdaging aan te gaan. Een jaar later besluit hij toch weer terug bij De Heus te komen. “Het mooie bij De Heus is de afwisseling. Ik kan zien wat er gebeurt op het hoofdkantoor en wat er gebeurt in de business. Het combineren van beide elementen levert een mooie uitdagende functie op”, zegt Jeroen over zijn terugkomst.

Nuchtere, puur internationale context

In 2008 viel zijn oog op de vacature voor Business Controller. “Wat mij aansprak was de omschrijving: ‘nuchtere, puur internationale context’, zegt Jeroen. Na een periode in Nederland begon hij in 2009 zijn werkzaamheden uit te breiden naar Vietnam. Hier was hij enkele keren per jaar voor de ondersteuning van de financiële afdeling en diverse IT-projecten. “Aan die internationale context is in al die jaren niets veranderd,” zegt Jeroen.

Van De Heus Zuid Afrika terug naar De Heus Vietnam

In 2010 werkte hij 8 maanden als Finance Manager voor De Heus Zuid Afrika. “Toen ik terugkwam in Nederland was de organisatie al aardig gegroeid en waren er meer financiële experts in dienst. Omdat Azië hard groeide ben ik vanaf 2015 met mijn gezin in Ho Chi Minh City (Vietnam) gaan wonen. Doel van mijn verblijf was om de organisatie een aantal jaren te helpen met de snelle groei. Hier ondersteunde ik de mensen in IT en waarborgde ik de financiële processen,” aldus Roomer.

Het leven in het buitenland

De wens van Jeroen en zijn vrouw was om de kinderen na enkele jaren in Vietnam, in Nederland naar de middelbare school te kunnen laten gaan. Daarom besloten zij in 2019 terug naar Nederland te keren. Na zijn terugkeer sprak hij veel over verschillende rollen en opties bij De Heus. “Mijn intentie was in eerste instantie om bij De Heus te blijven. Ik vind het leuk om dichtbij de business te zitten. Ik loop het liefst gewoon even binnen bij een fabriek. Voelen en zien wat er gemaakt wordt. In Azië was ik al benaderd voor een functie elders als Group CFO. Eenmaal terug in Nederland bleef dit rondspoken in mijn hoofd en hakte ik de knoop door dat het tijd was voor iets nieuws buiten De Heus.”

Een familiebedrijf dat voelt als familie

“Toen ik wegging werd er zoveel waardering uitgesproken over mijn bijdragen aan het bedrijf dat ik toch begon te twijfelen aan mijn keuze. Ik wist niet dat de waardering zo groot was. Je werkt met en voor mensen. In de loop der jaren zijn je collega’s ook vrienden geworden. Het mag dan wel een familiebedrijf zijn, maar het voelt ook als mijn familie. Ik reageerde dan ook enthousiast toen ik maart 2020 weer werd gebeld met de mededeling ‘het gaat nu hard en we willen veel dingen doen. We hebben iemand nodig die de volle focus kan leggen op de ‘value chain’. Ik werd niet alleen gebeld om mijn mening te geven, maar ik werd ook gepolst of het iets voor mij zou zijn. Tja, als je deze vraag krijgt, dan ga je er ook over nadenken,” vervolgt Jeroen.

Dilemma

De Heus was bekend terrein en er lag een mooie uitdaging te wachten. Toch zat hij met een dilemma. Jeroen: “Ik zat nog niet lang op mijn nieuwe plek en leerde veel in korte tijd. De vraag van De Heus was mooi, maar qua timing verre van ideaal. Maar wie weet ligt die optie er niet meer over een aantal jaren. Wat doe je dan? Ratio of gevoel? Kies je voor jezelf of iets waar je commitment aan hebt gegeven?”

Terug op het oude nest

Jeroen kiest voor zijn gevoel en besluit terug te gaan naar het oude nest. De liefde voor Azië heeft hij nog steeds en hij vervult dan ook deels een Aziatische functie. “Ik zal de helft van de tijd in Azië en de helft van de tijd in Nederland verblijven. Ik kijk er naar uit om weer op het brommertje naar het kantoor in Ho Chi Minh City te gaan en op de fiets naar kantoor in Ede,” sluit Roomer af.

Werken bij De Heus

Bekijk onze vacatures en vind de vacature die bij jou past!