Onze mensen

Florian van der Hoeven - Product Manager Legpluimvee

16 december 2020
-
5 minuten

Florian van der Hoeven is 37 jaar en is sinds 1 januari van dit jaar productmanager legpluimvee. Hij is getrouwd en heeft twee jonge kinderen. Sinds hij zijn master Dierwetenschappen in Wageningen heeft afgerond, heeft hij in verschillende functies in het binnen- en buitenland in de pluimveesector gewerkt. Inmiddels heeft hij daardoor meer dan 13 jaar ervaring. Bij De Heus is hij begonnen als productontwikkelaar, maar inmiddels dus productmanager legpluimvee.

Wat doet een productmanager precies?

“Als productmanagers zorgen we er, samen met onze collega’s, voor dat we met ons voerassortiment de uiteenlopende productiedoelen van onze klanten helpen realiseren,” aldus Florian. Dit vereist een divers assortiment, omdat de omstandigheden op de eiermarkt ook heel divers zijn. Zo groeit niet alleen het aantal concepteieren nog steeds, ook is er een blijvende vooruitgang in de genetica, waardoor koppels tot steeds hogere leeftijd economisch goed blijven presteren. Daarnaast worden de hennen onder heel verschillende omstandigheden gehouden. En ook op die wisselende omstandigheden moet je met je assortiment kunnen inspelen. Wat dat betreft komt het goed uit dat Florian bij De Heus eerst productontwikkelaar is geweest. In die functie was hij continue bezig om onderzoek te vertalen naar toepassingen in praktijk. “Dat is niet alleen heel interessant, maar zorgt ook voor veel verdieping. Die kennis komt mij nu heel goed van pas,” aldus Florian.

Alle kennis en ervaring combineren

Bij productmanagement komen heel veel dingen samen. De productmanager moet natuurlijk bovenal de behoefte van het dier kennen. Daar speelt de samenwerking met de afdeling R&D een grote rol in. Die kennis moet dan gecombineerd worden met de doelstellingen van de pluimveehouder. En daar komen de specialisten om de hoek kijken. Om vervolgens de kaders van het voer te kunnen bepalen, moeten ook de kenmerken en kwaliteiten van de grondstoffen inzichtelijk gemaakt worden. Dat gaat dan weer in samenwerking met de afdeling formulatie. Florian: “Tenslotte werken we nauw samen met de collega’s in de fabrieken om de juiste structuur te realiseren. De structuur van legvoer is namelijk net zo bepalend voor de prestaties van de kip als de samenstelling.”

Werken bij De Heus

“Een van de mooie dingen bij De Heus is dat we in Veghel een eigen laboratorium hebben,” aldus Florian. "Daardoor weten we altijd exact wat de kwaliteit en samenstelling van de grondstoffen is.” Daarnaast vindt hij het mooi dat De Heus naast de voerspecialisten ook specialisten op de weg heeft die eigenlijk helemaal niet met voer bezig zijn. Dierprestaties zijn namelijk niet alleen afhankelijk van het voer. Florian: “Binnen ons TopFit-rondeplan kijken we naast voer ook naar water, licht en klimaat. Onze klimaatspecialisten gaan dus puur voor stalmanagement naar klanten en dat kan echt doorslaggevend zijn voor betere resultaten.” Dicht bij de klanten zit Florian in zijn huidige functie helemaal op zijn plek. “Als productmanager sta ik weer dicht bij de klant en ga ik geregeld met de buitendienst mee de stal in. Met de terugkoppeling uit het veld en de kennis die we binnen De Heus genereren, vind ik het een mooie uitdaging onze legvoeders verder te verbeteren om zo bij te dragen aan de technische en economisch resultaten van onze klanten. Want het is toch het allermooiste dat wat je met het voer bedacht hebt, dat je dat ook terugziet in de resultaten van de klant. Dat motiveert mij enorm!”

Werken bij De Heus

Bekijk onze vacatures en vind de vacature die bij jou past!