Onze mensen

Edward Diehl - Nutritionist Poultry voor Centraal en Oost Europa

22 september 2021
-
2 minuten

Na 8 jaar ruim 36 weken per jaar weg van huis te zijn en een jaar in Amerika te hebben gewoond, is Edward Diehl (34) geland bij De Heus Animal Nutrition. Sinds februari 2021 versterkt hij het Global Nutrition team in de functie van Nutritionist Poultry voor Centraal en Oost Europa. In deze functie lost hij elke keer weer een puzzel op, om te komen tot de juiste balans tussen voedingswaarden, prijs, grondstoffen en logistiek. Deze uitdaging gaat hij graag aan en maakt hiervoor berekeningen met cijfers achter de komma. Met een hele kleine wijziging in de receptuur kan hij namelijk het verschil maken.

Edward vervult niet alleen de rol van sparringspartner. Hij adviseert ook over welke investeringen het beste gedaan kunnen worden om het voor de klant beter te maken.

Onzekere tijden

Iedereen ervaart dat de Corona epidemie uitdagingen kent. Zo ook voor Edward. Tijdens de lockdown is hij in dienst gekomen. Edward: “Dat betekende de eerste twee maanden online onboarden en dagelijks overleg via de laptop. Dit heeft het teamgevoel gelukkig niet belemmerd. Iedereen bij De Heus is bereid om te helpen. Hierdoor ontstaat er een teamgevoel, ook al ben je niet fysiek bij elkaar.”

Uitdagingen

Ook in het werk zelf zijn er uitdagingen. “De prijzen in de huidige grondstoffenmarkt zijn momenteel erg hoog. Oogsten zijn dit jaar later dan verwacht. Samen met de afdelingen R&D, de Product Managers en collega Nutritionisten vind ik het elke dag een sport om tot de juiste samenstelling voor de juiste prijs te komen voor onze klanten. Dit maakt ook dat geen dag saai is,” aldus Edward.

Werken bij De Heus

Bekijk onze vacatures en vind de vacature die bij jou past!

Een internationaal bedrijf dat toch Nederlands aanvoelt

Wat het verschil maakt is het werken binnen de De Heus cultuur. Edward: “Er is geen deur die dicht zit. Iedereen helpt je verder en denkt met je mee. Ik ervaar het als een cultuur van kennisdeling. Er wordt geluisterd naar je mening. Het is een internationaal bedrijf dat toch Nederlands aanvoelt. Hierdoor lijkt het een kleine wereld terwijl tegelijkertijd grootse uitdagingen op tafel liggen. Je krijgt hier de vrijheid om oplossingen te vinden en beslissingen te nemen!”

Vlieguren maken

Edward heeft na zijn studie dierwetenschappen vlieguren in het vak gemaakt. Volgens Edward moet je voor zijn functie zeer nauwkeurig kunnen werken. “Oftewel oog hebben voor detail en cijfers. Ook adviseer ik altijd open te staan voor nieuwe ontwikkelingen en om te luisteren naar argumenten. Hierdoor voorkom je tunnelvisie. Mijn gouden tip: blijf altijd twijfelen aan jezelf. Zo daag je jezelf uit om het nóg beter te maken. En last but definitely not least: het menselijk aspect. Bij De Heus doen we het samen. In nauwe samenwerking met lokale product managers ben je de sparringspartner. Je adviseert, discussieert en overtuigt de organisatie met de beste oplossing,” sluit Edward af.