Rekenmodule laat zien wat je met jouw vleesvarkens kunt

Rinus Veldhorst

Productmanager vleesvarkens

09 oktober 2022
-
3 minuten

Om te bepalen welk voerpakket het beste bij jouw bedrijf past, moet je met meerdere factoren rekening houden; je bedrijfsdoelen, de prestaties in de stal, de genetica, de sekse, de gezondheidsstatus en de voerstrategie. Met onze vernieuwde rekenmodule GPS-InnoFeed kunnen we inzicht geven in de potentie van je vleesvarkens en laten zien welke resultaten je kunt verwachten bij verschillende strategieën. Zo kun je op een goed onderbouwde manier zelf bepalen wat de beste strategie wordt op jouw vleesvarkensbedrijf.

Rekenen met de meest recente gegevens

De nieuwe rekenmodule is tot stand gekomen door InnoFeed van Coppens en GPS van De Heus samen te voegen. Daarbij zijn alle wetenschappelijke inzichten, cijfers en  metingen weer geactualiseerd en is de module in de verschillende proefstallen van Coppens en De Heus getest. Uiteraard zijn daarbij de laatste voeders en voerstrategieën ingezet om de veranderde genetische lijnen en potenties inzichtelijk te maken. Al deze gegevens zijn opgenomen in de vernieuwde GPS/innoFeed-module, zodat je er zeker van kunt zijn dat je  beslissingen kunt nemen op basis van berekeningen volgens de laatste inzichten.

Wil je een voorbeeldberekening?

Laat berekenen wat jouw varkens kunnen realiseren

Vraag aan Of bel Antoine op 06 - 261 481 02

Antoine Dijkhoff

Verkoopleider varkens

Kijk en vergelijk

De module geeft een actueel inzicht in de potentie van je vleesvarkens. Het laat zien hoe hard ze kunnen groeien, met een scherpe voederconversie uiteraard, zodat een optimaal technisch en financieel resultaat kan worden behaald. Het mooie is dat er meerdere voerstrategieën, voerkeuzes en voerschema’s naast elkaar gelegd kunnen worden, zodat je
heel makkelijk de verschillende opties kunt vergelijken.

Vernieuwd assortiment vleesvarkensvoeders

De rekenmodule is gekoppeld aan een vernieuwd vleesvarkensassortiment. We
hebben mooie vernieuwingen kunnen doorvoeren, doordat we bij De Heus doorlopend investeren in nieuwe technologieën. Zo zijn onze fabrieken uitgerust met een speciaal procedé, waarbij we granen dubbel kunnen zeven om mycotoxines te verwijderen. Ook kunnen we exact bepalen welke grondstoffen we fijn malen, of wat grover laten door onze innovatieve Matrix-wals-technologie. Hierdoor blijft het maag-darmstel gezond, zodat de varkens het voer optimaal kunnen verteren en hard groeien.

 

Met GPS/ InnoFeed krijg je grip op je prestaties

Marcel van Zeeland

Specialist varkens

Gezonde varkens presteren beter

Om de prestaties verder te ondersteunen worden de nutriënten in het voer optimaal ontsloten door de voeders te verhitten. Deze ontsluiting zorgt niet alleen voor een betere vertering, maar doodt ook eventuele aanwezige salmonella’s. Het verhittingsproces zorgt daarmee voor een lagere voederconversie. Door toevoeging van zurenmengsels en enzymen wordt de darmflora ondersteund en ook dat  zorgt voor een betere vertering. Daarnaast worden alle gebruikte grondstoffen vooraf geanalyseerd, zodat we exact weten wat de voederwaarde is. Hierdoor kunnen we zeer nauwkeurig voorspellen wat de resultaten zullen zijn.

Voorspelbare resultaten met nieuwe afdelingskaarten

De input voor de rekenmodule komt voor een belangrijk deel van de bijbehorende afdelingskaarten. Hierop staan onder ander de sekse, de voerstrategie, de  afleverstrategie en het opleggewicht. Door de afdelingskaarten goed in te vullen kunnen we nauwkeurige voorspellingen maken. Zo kan er bij de opleg van de dieren de verwachte afleverdatum, de groei en de voederconversie van het koppel worden bepaald.

Voorbeeld ontvangen? Vul je gegevens in

Makkelijk tussentijds bijsturen

De afdelingskaart laat tijdens een ronde in één oogopslag zien welk voer op dat moment wordt gevoerd en welk gewicht de dieren zouden moeten hebben om de doelstelling te behalen. Hierdoor kun je makkelijk tussentijds bijsturen als daar aanleiding voor is. Door na afloop van de ronde de afdelingskaart te analyseren kun je zaken aanpassen, zodat je de volgende ronde nog betere resultaten kunt behalen.

Over de auteur

Rinus Veldhorst

Productmanager vleesvarkens

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op.