Positieve ervaringen met bio vleeskuikens

Jan van Gorp

Projectmanager vleespluimvee

23 oktober 2023
-
3 minuten

Vorig jaar is De Heus gestart in de biologische vleeskuikenhouderij. De eerste resultaten van onze klanten komen nu binnen. Volgens bestaande bio vleeskuikenhouders, draait het nu makkelijker en constanter. Bij voerovergangen worden bijvoorbeeld geen problemen meer waargenomen. Inmiddels is ook een gangbare vleeskuikenhouder overgeschakeld naar het houden van biologische vleeskuikens. Na wat aanloopproblemen in de eerste ronde, was het resultaat met het tweede koppel super. De kuikens waren prima op gewicht. Er was geen uitval of afkeur en de voederconversie was superscherp. Dit draagt bij aan een goed saldo.

Ook interesse?

We hebben nog volop afzetmogelijkheden voor bio vleeskuikens. Hierbij kunnen voor langere termijn afspraken worden gemaakt met een kostprijsgarantie als bodem. Deze wordt regelmatig geïndexeerd aan de hand van verandering in kosten.

Geen ervaring, maar wel interesse?

Wel interesse, maar geen ervaring met het houden van vleeskuikens? Geen probleem! Samen met onze ervaren vleeskuikenspecialisten zorgen wij ervoor dat je snel thuis bent in het houden van deze kippen. Dus ook voor akkerbouwers en rundvee- of varkenshouders die al voor de biomarkt produceren (of dit willen gaan doen), biedt de biologische vleeskuikenhouderij veel perspectief.

Klik hier voor meer informatie

Over de auteur

Jan van Gorp

Projectmanager vleespluimvee