De transitie naar 1-ster

Jan van Gorp

Projectmanager vleespluimvee

23 maart 2022
-
3 minuten

Op woensdag 16 maart vond het webinar plaats met als onderwerp: De transitie naar 1-ster. We hadden graag een Open Dag met symposium georganiseerd op het bedrijf van Corné Colijn, maar door eerst Corona en later AI is dit helaas niet mogelijk. Het bedrijf heeft jaren geleden de stap van regulier naar Goed Nest Kip gemaakt en is vorig jaar overgestapt naar 1-ster door de bestaande stallen aan te passen en een nieuwe 1 stal ster te bouwen.

Pluimveehouder Corné Colijn is omgeschakeld naar 1-ster Beter Leven

In de bijgevoegde film legt Corné uit wat zijn beweeg redenen waren om deze stap te zetten. Produceren voor de Nederlandse markt en werkplezier zijn veel gehoorde opmerkingen die terug gehoord worden bij ook collega’s van Corné. Daarnaast een transparant verdienmodel en dat is de reden dat veel pluimveehouders de overstap maken of sterk overwegen.

De Heus heeft, samen met Coppens, al jaren ervaring en zijn marktleider in dit segment. Proefbedrijven speciaal voor traaggroeiers geven ons een goed inzicht wat het potentieel is van de kip waarmee we werken. Klimaatdeskundigen geven bruikbare adviezen bij de ombouw naar stallen met uitloop en stemmen gezamenlijk de juiste instellingen van de klimaatcomputers af. Tijden de koppels is er begeleiding om tot een optimaal resultaat te komen. Niet alleen technisch, maar vooral optimalisering van het saldo is daarbij het uitgangspunt.

Wij hebben ook verschillende partners (broederijen en slachterijen) waar binnen de keten mee wordt samengewerkt en waarin de vleeskuikenhouder de spil is.

Wil je meer weten over omschakelen of zijn er vragen, neem dan contact op met een van onze vleeskuikenspecialisten. 

Vleespluimvee specialisten
Over de auteur

Jan van Gorp

Projectmanager vleespluimvee

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de transitie naar 1 ster? Neem dan contact.