Een hoger voersaldo deze herfst/winter!?

26 september 2021
-
3 minuten

Voerkosten verlagen en een gelijk of hoger productieresultaat als je eiwit tekort hebt in je ruwvoer? Het klinkt als een sprookje, maar het kan echt.

Veehouders met maisrijke rantsoenen zijn gewend om eiwitrijke voeders te voeren om het eiwitarme basisrantsoen te corrigeren. Dit jaar zullen ook veel veehouders met grasrijke rantsoenen een aanvulling van eiwit nodig hebben. Dit komt door de lage eiwit gehaltes in de graskuilen. Naast eiwitarm, zijn veel van deze kuilen ook nog eens laag in VEM (energie). Dergelijke grasrijke rantsoenen vereisen dus zowel aanvulling van energie als ook eiwit. Met de huidige grondstofprijzen betekent dit een stijging van de voerkosten als je een gelijke melkproductie wilt behouden.

PMR+

Met PMR+, een product dat De Heus dit voorjaar succesvol in de markt introduceerde, ben je in staat om je voerkosten te verlagen. PMR+ verhoogt de microbiële eiwitproductie in de pens, waardoor je met minder aanvullend eiwit een gelijke of zelfs hoger productieresultaat en dus saldo realiseert. PMR+ stelt voorwaarden aan het rantsoen. Vraag je specialist naar de mogelijkheden in jouw rantsoen. 

Lees meer over PMR+