De Heus rondt acquisitie van Coppens Diervoeding af

04 oktober 2021
-
5 minuten

Na goedkeuring van de mededingingsautoriteit ACM heeft Koninklijke De Heus op 1 oktober jongstleden de acquisitie afgerond van Coppens Diervoeding. Na afronding van de overname gaan De Heus en Coppens verder met de ontwikkeling en uitvoering van de plannen om de verschillende bedrijfsonderdelen van beide bedrijven met elkaar te integreren.

Met hoogwaardige voeders en specialistische kennis heeft Coppens een zeer sterke regionale positie binnen de varkens- en vleeskuikensector opgebouwd. Met deze positie wordt de toonaangevende rol van De Heus binnen de Benelux verder versterkt.

“De bundeling van kennis op het gebied van voeding, veehouderij en diergezondheid geeft diverse voordelen. We kunnen onze gemeenschappelijke klantadvisering en productportfolio hiermee verder versterken. Binnen de vleeskuikensector vervullen wij bijvoorbeeld een unieke rol. Door strategisch samen te werken met alle partners binnen de vleeskuikenmarkt , denk hierbij aan pluimveehouders, slachterijen en broederijen, stemmen wij vraag en aanbod van vleeskuikens zo goed mogelijk op elkaar af. Er is veel vertrouwen dat ook de vleeskuiken klanten van Coppens voordeel kunnen hebben van deze ketenrol”, aldus Ad Loos, algemeen directeur van De Heus Voeders. Loos vervolgt “van huis uit zijn wij sterk in het brijvoersegment. Deze kennis komt nu ook beschikbaar voor Coppens’ klanten. Ook de speciale biggenvoeders van De Heus kunnen nu worden aangeboden aan Coppens’ klanten.”

Hendrik de Vor, algemeen directeur van Coppens, “we zien meerdere voordelen om beide bedrijven te laten samenwerken. De Heus en Coppens lijken op elkaar. We hebben dezelfde visie op goed werkgeverschap, ondernemerschap en klantbenadering. Ook de bedrijfswaarden en -normen van beide bedrijven sluiten goed op elkaar aan. We stellen een integratie team samen met de opdracht vast te stellen en vervolgens uit te voeren welke bedrijfsonderdelen op welke manier in welk tempo het beste geïntegreerd kunnen worden. Dit gaan we zorgvuldig doen, zodat er voor iedereen een win-win situatie ontstaat. Ik kijk ernaar uit om vanuit Coppens persoonlijk leiding te geven aan dit integratieproces.”