Royal De Heus versterkt positie in Spanje met de acquisitie van Evialis Galicia

29 november 2019
-
3 minuten

Op 29 november 2019 heeft Koninklijke De Heus de overeenkomst getekend voor de acquisitie van de Spaanse mengvoerfabriek Evialis Galicia. Tot genoemde datum behoorde Evialis Galicia tot het Amerikaanse bedrijf Archer Daniels Midland Company.  Met een afzet van meer dan 50.000 ton mengvoer per jaar heeft Evialis Galicia een vooraanstaande regionale positie in Noord-Spanje. De overname van Evialis Galicia past in de strategie van De Heus om haar positie te versterken in de omvangrijke Iberische diervoedermarkt.

Evialis Galicia, gevestigd in Sada (bij A Coruña), is in 1974 opgericht door een samenwerkingsverband van varkensboeren om voer voor hun eigen varkens te produceren. Inmiddels produceert het bedrijf een compleet assortiment mengvoer voor meerdere diercategorieën. Het accent ligt hierbij vooral op voeders voor melkvee en konijnen.

De activiteiten en marktbenadering van Evialis Galicia en De Heus komen sterk met elkaar overeen. Net als De Heus focust Evialis zich voornamelijk op de vrije voermarkt. Binnen deze markt richten beide bedrijven zich zowel rechtstreeks tot de zelfstandige veehouderijbedrijven als tot verkoop van diervoeders via een uitgebreid dealer netwerk.

“Wij zijn blij met de acquisitie. De overname sluit aan bij onze ambitie om de marktpositie van De Heus in Spanje verder te verstevigen. Om te kunnen voldoen aan de hoge De Heus kwaliteitsstandaarden zullen wij de aankomende tijd middels gerichte investeringen verbeteringen en optimalisaties in het productieproces doorvoeren”, aldus Jean François Honoré, general manager van De Heus Iberia.