De Heus versterkt marktpositie in Brazilië door overname van Cerrado Nutrição Animal

09 maart 2020
-
2 minuten

Koninklijke De Heus heeft op 6 maart jongstleden de overeenkomst getekend voor de volledige overname van het Braziliaanse diervoederbedrijf Cerrado Nutrição Animal. Gevestigd in Itaberaí, in de staat Goiás.

Het bedrijf produceert een volledig assortiment aan voedingssupplementen, concentraten, mineralenmengsels en mengvoeders voor de rundveesector. Met een productiecapaciteit van 50.000 ton per jaar heeft Cerrado Nutrição Animal een sterke regionale marktpositie in het Midwesten van Brazilië

Rinus Donkers, Business Group Director South-America zegt over de acquisitie: “De afgelopen jaren heeft Cerrado Nutrição Animal, net als De Heus, een sterke groei doorgemaakt. Beide bedrijven onderscheiden zich door een kennisintensieve en praktische benadering van het boerenbedrijf. Samen willen wij veehouderijbedrijven zo goed mogelijk ondersteunen in het verder verbeteren van hun bedrijfsvoering. Door het bundelen van onze krachten kunnen wij onze internationale kennis ook ontsluiten voor veehouders in de staat Goiás in het Midwesten van Brazilië. De overname past in de strategie van De Heus om haar diervoederproducten zo dicht mogelijk bij haar klanten te produceren.”

De oprichter van Cerrado Nutrição Animal, de heer Antonio Pedroso, blijft een belangrijke rol spelen in de verdere uitbouw van de organisatie. Hij is en blijft verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten en klantrelaties. “Ik ben blij met de overname door De Heus. Met meer dan 100 jaar ervaring en diepgaande kennis van nutritie en diervoeding, versterkt De Heus onze innovatiemogelijkheden. De Heus beschikt over zeer succesvolle diervoederconcepten afgestemd op de verschillende levensfases van melk- en vleesvee. Ik kijk ernaar uit om deze diervoederproducten en ondersteunende diensten ook aan te bieden aan onze klanten.”, aldus de heer Antonio Pedroso.

In 2012 betrad De Heus de Braziliaanse voermarkt met de acquisitie van een varkensvoerbedrijf. Met de daaropvolgende overname van een mengvoer bedrijf in Apucarana voor melkveevoeders en de bouw van een fabriek voor de productie van voedingssupplementen voor de rundveehouderij, genaamd MUB, positioneert De Heus zichzelf als een innovatief voerbedrijf voor rundveehouders. In 2017 werd in Toledo de bouw van een voerfabriek, gespecialiseerd in voer voor jongvee, afgerond. Deze fabriek richt zich vooral op de productie van biggenvoer en voer voor eendagskuikens.

Vandaag de dag, produceert De Heus in Brazilië een compleet assortiment voedingsproducten voor meerdere diergroepen, waaronder varkens, rundvee (melk en vlees), kip en vissen.