Onze mensen

Kevin van Veldhuizen - Director Purchase Indonesia

18 oktober 2021
-
2 minuten

Kevin van Veldhuizen (30) is geboren en getogen in Barneveld. Hij verbleef al vaker enkele periodes in het buitenland voor onder andere een stage en een aantal langere reizen. Hij studeerde in zowel Utrecht als Wageningen en woonde tijdelijk in Utrecht. Vijf jaar geleden behaalde hij zijn master in Wageningen en startte bij De Heus met het Management Traineeship op het gebied van Purchase & Trading. Ondertussen werkt hij voor De Heus Indonesië en woont hij in Jakarta.

Veel ruimte voor eigen input

Het meest uitdagend binnen zijn management traineeship vond Kevin de vrijheid die hij kreeg. Kevin: “Het succes binnen het management traineeship van De Heus is sterk afhankelijk van je eigen pro-activiteit. Wat volledig in lijn is met de bedrijfscultuur. Zie jij een interessante kans? Voel jij dat er behoefte is aan ontwikkeling binnen een bepaald gebied? Dan is er de vrijheid om dat kenbaar te maken en er mee aan de slag te gaan! Binnen het management traineeship bevind je je niet in een sterk afgebakende structuur, dat biedt juist veel ruimte voor eigen input!”

Opdrachten binnen het management traineeship

“Door mee te draaien in de dagelijkse operatie deed ik veel ervaring op met het ontwikkelen van sourcing strategieën, het onderhouden van klant- en leverancier relaties, maar ook met het maken van markt analyses en het uitonderhandelen van contracten. Zo ben ik bijvoorbeeld betrokken geweest bij het ontwikkelen van de commercie van onze Premix fabriek. Heb ik bijgedragen aan het vernieuwen van het ERP-pakket en bij diverse supply chain projecten. Ook hielp ik mee aan het ontwikkelen van diverse rapportages waarmee we onze wereldwijde inkoop posities monitoren”, zegt Kevin.

Benieuwd naar een Management Traineeship bij De Heus?

Stappen blijven zetten

Bij de bedrijfscultuur van De Heus spelen ondernemerschap en pro-activiteit een belangrijke rol. Kevin: “Voor jonge, ambitieuze mensen die op zoek zijn naar constante ontwikkeling is er – mede door deze bedrijfscultuur en door de sterke groei van de organisatie - veel mogelijk. Je krijgt snel de kans om je door te ontwikkelen en de volgende stap te zetten. Ontwikkeling kent vele facetten, het kan betekenen dat je van positie wisselt, of dat jij een kans ziet binnen je huidige positie om de bedrijfsvoering van de Heus te verbeteren. Het zal zelden voorkomen dat iemand je binnen de Heus tegenhoudt om jouw ideeën proactief verder te ontwikkelen. Er staan tevens altijd ervaren De Heus medewerkers klaar om je van advies/informatie te voorzien om je op weg te helpen. Wat ik als erg fijn heb ervaren is dat er binnen De Heus niet zo zeer wordt gekeken naar de fouten die je maakt, maar juist naar de pro-activiteit die je hebt laten zien om situaties te verbeteren of uitdagingen op te lossen. Uiteraard is het wel belangrijk dat je lering trekt uit eerdere ervaringen.”

Van startende medewerker tot volwaardig professional

“Het management traineeship van De Heus gaf mij als startende medewerker de mogelijkheid om mij te ontwikkelen tot een volwaardig professional”, vervolgt Kevin zijn verhaal. Naast diverse cursussen die worden aangeboden, is er veel ruimte voor eigen input en het bepalen van een eigen koers. Dit geeft management trainees bij De Heus de ruimte om kennis op te doen binnen diverse afdelingen en tevens te werken in cross-functionele teams.

Specifieke kennis gecombineerd met levenservaring

Sinds Kevin bij De Heus startte, zijn er weinig momenten geweest waarop hij dacht dat zijn adaptievermogen om te leren niet werd getest. “Door het constant verbreden of veranderen van verantwoordelijkheden heb ik in een relatief korte periode enorm veel (levens)ervaring op gedaan. Een management traineeship bij De Heus gaat niet alleen om specifieke ervaring binnen de diervoedingsindustrie, denk aan nutritionele en/of productie kennis. Maar net zo goed om breder inzetbare kennis, in bijvoorbeeld het opbouwen van een team, management, data analyse of onderhandelingen.”

Niet ‘meedraaien’, maar groeiambities verwezenlijken

“Starters opleiden tot volwaardige professionals, dat is het doel van het management traineeship van De Heus. Het gaat bij De Heus niet enkel om meedraaien in de bestaande organisatie, maar voornamelijk om de groei ambities van de organisatie te verwezenlijken en de organisatie vooruit te helpen. Dit doel is een wezenlijk verschil met management traineeships binnen andere organisaties als je het mij vraagt. Ik hoor met regelmaat dat elders een ‘klas trainees’ begint en er niet voor iedereen plek is in de organisatie. Doordat De Heus een ander doel heeft, is er naar mijn idee een nog sterkere ambitie om management trainees te laten slagen. Als management trainee kun je rekenen op een werkgever die - als jij laat zien dat je wilt - er alles aan zal doen om jouw management traineeship tot een succes te maken”, sluit Kevin af.