Weidegras optimaal benutten

08 mei 2023
-
2 minuten

Na een langzame start van het weideseizoen, genieten de meeste koeien ondertussen van vers weidegras. Vergeleken met vorig jaar bevat het gras momenteel behoorlijk wat eiwit, maar juist weinig energie. En de pensmicroben hebben wel energie nodig om het eiwit te benutten.

Bio Granenmix

Koeien voeren is pensmicroben voeren. Die microben zorgen voor 2/3e van de DVE-voorziening in de koe, mits het eiwit optimaal benut wordt. Onze Bio Granenmix is een voordelige energiebron voor die pensmicroben. Hierin combineren we verschillende granen die we bewerken met een cracker. Deze bewerking resulteert in een hoogwaardig energiebron, die zorgt voor een goede benutting van eiwit.

RECYCLE

Wil je een hoge melkeiwit productie met een zo laag mogelijk ureum? Dan is het essentieel om voldoende pensenergie te voeren. Daarnaast zorgt onze unieke innovatie RECYCLE ervoor dat de vorming van microbieel eiwit in de pens nog verder wordt gestimuleerd. Dit verhoogt de benutting van eiwit uit vers gras.

Meer weten over RECYCLE

Vraag de bio rundveespecialist in jouw regio naar de scherpe prijs van de Bio Granenmix. We denken graag met je mee om jouw weidegras optimaal te benutten!

Lees hier de ervaring van De Heemen

Lees het artikel