Start nu met OmniGen om hittestress voor te zijn

Aukje Geurtsen

Productmanager rundvee & dierenarts

24 april 2024
-
2 minuten

Hoewel het voorjaar relatief koel verloopt, is het nu wel het moment om alvast over de warme zomerdagen na te denken. Want hittestress kan behoorlijke gevolgen hebben voor de melkproductie en vruchtbaarheid. Niks doen aan hittestress kost ongeveer € 270 per koe!

Versterkt de natuurlijke weerstand

Het gebruik van OmniGen versterkt de natuurlijke weerstand van koeien. Tijdens stress wordt de weerstand onderdrukt en OmniGen helpt juist dan om de weerstand op peil te houden. Dit geldt ook voor hittestress. Koeien die OmniGen gevoerd krijgen hebben minder last van de hitte. Hun lichaamstemperatuur blijft lager en de voeropname blijft beter op peil. Uit onze praktijkdata blijkt dat OmniGen gevoerde koeien een hogere melkproductie hebben dan niet-OmniGen gevoerde koeien, maar dit effect dus ook nog groter is in de warme zomermaanden.

 

Hittestress 

Een koe ervaart het meeste comfort bij temperaturen tussen -5 en 18 graden Celsius. Boven de 21 graden kunnen koeien al last krijgen van de warmte en dit wordt versterkt door een toenemende luchtvochtigheid. Gebruik ook onze CoolCare app om hier beter inzicht in te krijgen.

Meer Gezondheidswinst

Beter bestand zijn tegen stress heeft natuurlijk meer voordelen. Koeien komen beter door de transitieperiode heen. Ze herstellen sneller als ze iets onder de leden hebben. Een lager celgetal, meer melk en een betere vruchtbaarheid. Het zijn de puntjes op de i in jouw bedrijfsvoering.

Start nu

Het duurt 6 weken voordat OmniGen werkt. Dus start nu en wees de hitte voor.
Bespreek met je rundveespecialist wat OmniGen bij kan dragen aan jouw bedrijfsvoering.  

Contact met specialist
Over de auteur

Aukje Geurtsen

Productmanager rundvee & dierenarts

Wil je meer informatie of contact opnemen? Stuur dan een mail.