Kennis delen belangrijk voor jonge boeren

Lizan Wijlaars

Rundveespecialist België

18 juli 2022
-
2 minuten

Cursussen voor melkveehouders van de toekomst. Wereldwijd staan zowel Nederlandse als Vlaamse melkveehouders bekend om hun professionaliteit. De opleidingen zijn van hoog niveau en er wordt veel kennis doorgegeven van de oude op de jonge generatie. Toch blijkt dat jonge veehouders er heel erg bij gebaat zijn wanneer ze cursussen volgen en ook onderling kennis uitwisselen. De Heus onderstreept en faciliteert dat.

Crusus 'Jonge boeren'

Een van de initiatieven is de cursus 'Jonge boeren'. Deze is opgezet voor de professionele melkveehouder van de toekomst en staat in het teken van kennis delen over rundveevoeding en sparren met andere jonge boeren. Zowel rundveespecialisten in Nederland als in België hebben al verschillende bijeenkomsten georganiseerd. Het doel is om jonge boeren samen te brengen en met elkaar de diepte in te gaan. 

Op een leuke manier veel kennis opdoen

In België zijn er onlangs twee bijeenkomsten georganiseerd, één in Maaseik en één in Horpmaal-Heers. Op de bijeenkomst is er uitgebreid gesproken over de onderwerpen pens en ruwvoer. “We krijgen leuke reacties op het feit dat we tijdens de presentaties veel met beeldmateriaal werken en dat er veel interactie is binnen de groep,” aldus rundveespecialist Lizan Wijlaars. Rond de middag is er een goed verzorgde lunch en wordt er tijd ingeruimd om uitgebreid metelkaar bij te praten. Op die manier blijft het lekker ontspannen en deel je ook veel kennis en ervaringen.

''Het was een leuke en interactieve cursus. Ik heb er veel van geleerd voor mijn thuis situatie.''

Heel toegankelijk

De cursus is voor iedereen toegankelijk, zowel klant als niet-klanten. Iedereen die zin heeft in een leuke en leerzame dag met leeftijdsgenoten is van harte welkom. Binnenkort worden er weer nieuwe cursussen georganiseerd. Voor degene die al een eerste bijeenkomst gehad hebben, komen er vervolgdagen om andere onderwerpen te behandelen. 

 

Over de auteur

Lizan Wijlaars

Rundveespecialist België