De Heus viert 10 jaar OmniGen in Europa

09 november 2022
-
2 minuten

Het is ondertussen alweer ruim 10 jaar geleden dat De Heus op zoek was naar een bewezen product dat de dagelijkse bedrijfsvoering van een melkveehouder makkelijk(er) kon maken.

De belangrijkste aanleiding was de wens om antibioticagebruik en daarmee problemen, zoals mastitis, klauwaandoeningen en baarmoederontstekingen te verminderen. Daarnaast was het doel om de toenemende arbeidsdruk van melkveehouders te verlichten.

Jacob Goelema, hoofd onderzoek rundvee bij De Heus: “Wij waren op zoek naar een wetenschappelijk goed onderbouwd product. En waren sterk onder de indruk van de hoeveelheid wetenschappelijk gepubliceerd onderzoek achter het product OmniGen. Ook bij ons eigen onderzoek met OmniGen op praktijkbedrijven zagen wij vergelijkbare resultaten. Dit gaf vertrouwen om het product in 2012 in de Nederlandse markt te introduceren.”

Minder problemen, makkelijker werken

10 jaar na de introductie blijft het aantal tevreden gebruikers van OmniGen nog steeds stijgen. Gebruikers geven vooral aan dat ze door minder problemen, zoals mastitis, hoog celgetal, baarmoederontstekingen en klauwaandoeningen, makkelijker werken. De melkproductie blijft gedurende het jaar stabiel. Koeien kunnen gemakkelijker tegen een stootje en herstellen zich sneller na een stresssituatie. Een groot aantal melkveehouders, die al tijdens de eerste jaren na de introductie is gestart met OmniGen, gebruikt OmniGen nog steeds naar grote tevredenheid. Sommigen hebben het een tijdje zonder OmniGen geprobeerd, maar zijn weer opnieuw begonnen doordat ze het verschil mét en zonder OmniGen duidelijk zagen.

OmniGen en Hittestress

De laatste jaren focussen we ons ook meer op de inzet van OmniGen tijdens de uitdagingen van hittestress, zoals verminderde productie, meer aandoeningen zoals E. Coli mastitis en meer uitval van hoogwaardig melkvee. Hittestress neemt toe, ook in Nederland, waarbij aandoeningen als mastitis, verminderde vruchtbaarheid en andere problemen vaker voorkomen. Door de ruime hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek heeft OmniGen een bewezen effect op het tegengaan van de negatieve gevolgen van hittestress. Dit is onderstreept met een Europees uitgegeven patent in 2017.

Gezond de toekomst tegemoet

Dat OmniGen actueler is dan ooit is evident. Verschillende uitdagingen in de sector verlangen een steeds efficiëntere en gezondere veestapel die ouder wordt. Minder uitval en een hogere levensproductie worden steeds belangrijker. Het succes van 10 jaar OmniGen is gevierd. De mooie ervaringen zijn gedeeld en het vertrouwen in een gezonde toekomst is naar elkaar uitgesproken. Op naar 10 volgende jaren met meer gezonde koeien en tevreden veehouders!

Voor meer informatie:
De Heus: Jeep Aalders jaalders@deheus.com
Phibro: Henco Splinter henco.splinter@pahc.com

Meer informatie?

Meer weten over OmniGen? Neem contact op met Jeep Aalders voor meer informatie.

Of bel Jeep op 06-51565460

Jeep Aalders

Verkoopleider Rundvee