Premix fabriek Veghel SKAL gecertificeerd

30 oktober 2022
-
3 minuten

Sinds een paar jaar is onze premixfabriek in Veghel SKAL gecertificeerd. Hierdoor hebben we het maken van premixen voor biologische voeders ook in eigen hand.

In Veghel hebben wij naast de varkens mengvoerfabriek en het laboratorium ook onze eigen premixfabriek. Premixen zijn zeer geconcentreerde mengsels van vitaminen, mineralen en sporenelementen die we verwerken in de mengvoeders. Deze maken we zelf om de kwaliteit en het volledige productieproces van onze voeders te kunnen borgen. Sinds een paar jaar is deze premixfabriek ook SKAL gecertificeerd, waardoor we ook de premixen voor biologische voeders in eigen hand hebben. 

Naast premixen maken we hier ook onze Bestermine mineraalmengsels, die melkveehouders los aan het rantsoen kunnen toevoegen. We kunnen deze mineralen speciaal voor jouw rantsoen op maat maken. Specifieke gehalten in het ruwvoer kunnen vragen om specifieke aanvullingen. Op basis van je eigen ruwvoer analyses en de prestaties van de koeien berekent jouw Rundveespecialist precies welke elementen aangevuld moeten worden en welke niet. Zo voer je de koeien precies wat ze nodig hebben en bespaar je ook op de elementen die ze niet nodig hebben. Ook kun je in het mineraalmengsel op maat gerichte ondersteuning bieden in de weerstand en de vruchtbaarheid van de koeien zonder zelf verschillende losse componenten te hoeven voeren. 

Meer weten over de mineralenvoorziening bij jouw dieren? Bespreek dit met je specialist.