Nieuwe productielijn voor premium biggenvoeders

05 februari 2020
-
3 minuten

De productie van Nurse Milk en Nurse Meel vindt plaats in de gespecialiseerde biggenvoer fabriek in Andel. Door de toenemende vraag naar Nurse Milk en in extreme mate naar Nurse Meel, kwam de productie echter in het gedrang. Daarom is besloten om te investeren in een nieuwe, losstaande productielijn voor deze voeders, waarbij de grondstoffen volledig gescheiden afgewogen en getransporteerd worden. Het afgelopen halfjaar is daar hard aan gewerkt. Inmiddels zijn alle werkzaamheden afgerond, zodat er voorlopig voldoende capaciteit is om aan de groeiende vraag te voldoen en tegelijkertijd de unieke eigenschappen te waarborgen.

Vroeg en voldoende bijvoeren in de kraamstal loont

Bij biggen die met Nurse Milk en Nurse Meel voldoende voer hebben opgenomen in de kraamstal, zie je minder problemen na het spenen. Dit komt doordat deze biggen al gewend zijn om voer en water op te nemen en plantaardige voedingstoffen te verteren. De biggen starten de eerste dagen na het spenen beter op en hebben daarna een geleidelijke stijging van de voeropname.

Lees ook: Goede aanvulling op zeugenmelk cruciaal

Wennen aan het voer

Hoe eerder er wordt gestart met het bijvoeren, hoe meer de biggen zullen eten voor het spenen. Het is daarom belangrijk om vroeg te starten met het voeren van smakelijk licht verteerbaar voer. De Romelko nr. 1 biggenvoeders, waar Nurse Milk en Nurs Meel onder vallen, zijn hier uitermate geschikt voor. Deze zeer smakelijke melkvervangers voor biggen bevatten zeer hoogwaardige zuivelbronnen om de weerstand te verhogen en veel vet om energiereserve op te bouwen voor na het spenen.

Klik hier voor meer informatie over ons premium zeugen- en biggevoer.

Meer weten over onze nieuwe productielijn voor premium biggenvoeders? Neem contact op met onze Productmanger Varkens: