Nieuw: FITBROK - Voor ondersteuning leverfunctie en een betere opstart

Aukje Geurtsen

Product Manager Ruminants

05 februari 2024
-
2 minuten

De nieuwe FITBROK is vanaf nu beschikbaar in ons assortiment. Deze brok bevat pensbestendige choline en is gericht op het bevorderen van levergezondheid. Dit zorgt voor fittere koeien en een hoge melkproductie na het afkalven. Wat FITBROK uniek maakt is dat het pensbestendige choline in brokvorm biedt. Het grote voordeel is dat deze brok gericht ingezet kan worden. Beginnend voor afkalven en tijdens de opstartfase.

De FITBROK is speciaal ontwikkeld om de specifieke uitdagingen aan te pakken die gepaard gaan met een diepe negatieve energiebalans bij koeien. Door het mobiliseren van veel lichaamsvet in de opstartfase, ondervinden koeien een verhoogde belasting op de lever. De FITBROK biedt een oplossing voor dit probleem door de leverfunctie te ondersteunen, met name in de kritieke periode na het afkalven.

Het voer bevat pensbestendige choline, een ingrediënt dat de stofwisselingsprocessen van de lever ondersteunt. Dit zorgt ervoor dat er minder vet in de lever wordt opgeslagen en bevordert de algemene leverfunctie, waardoor koeien meer energie behouden. Als gevolg hiervan zijn koeien fitter, hebben ze een minder diepe negatieve energiebalans,  produceren ze meer melk, hebben minder gezondheidsproblemen en zijn ze beter vruchtbaar.

Aukje Geurtsen Productmanager en Dierenarts Rundvee bij De Heus: “In ons praktijkonderzoek komen de voordelen van choline duidelijk naar voren. Koeien hadden de eerste 10 weken na afkalven ruim 3,5 liter meer melk in de groep waar choline gevoerd wordt ten opzichte van koeien die dit niet kregen. Daarnaast zagen we ook minder gezondheidsproblemen bij de choline gevoerde koeien waaronder transitieziekten als subklinische melkziekte en ketose. Ook op het gebied van uiergezondheid zagen we minder mastitis en een lager celgetal in de choline groep.

 Benieuwt of de FITBROK geschikt is voor jouw bedrijf? Vraag ernaar bij je rundveespecialist.  

Contact met rundveespecialist
Over de auteur

Aukje Geurtsen

Product Manager Ruminants