Dit zijn de vijf best gelezen artikelen over varkens van 2020

03 december 2020
-
2 minuten

Afgelopen jaar verschenen er diverse artikelen op de-heus.nl. Welke artikel over varkens werden het beste bezocht? Een overzicht. Van nummer 5 naar 1.

5. Hoe laat je vleesvarkens gecontroleerd hard groeien?

Hoe krijgt vleesvarkenshouder Hans Rijkershet het voor elkaar om topresultaten te behalen? Want topresultaten zijn het! In het eerste kwartaal was de uitval namelijk ruim onder de één procent, de voerconversie 2,40 en de groei 870 gram per dag. En de voerkosten liggen ook duidelijk onder het gemiddelde. Hoe doet Hans dat toch?  
 
Lees meer

4.Varkens houden volgens Brummelhuis


Hoe realiseer je de hoogste voerwinst per vierkante meter? Ondernemer René Brummelhuis probeert op een zo efficiënt mogelijke manier 10.000 vleesvarkens te houden en een zo hoog mogelijke voerwinst per vierkante meter te realiseren. Ontdek wat Brummelhuis doet op het gebied van management, gezondheid en voeding om dit doel te behalen.

Lees meer

3. Vraag naar Nurse Milk en Nurse Meel blijft toenemen

De Premium biggenvoeders van De Heus zijn voor een belangrijk deel gericht op een goede voeropname in de kraamstal. Romelko Nurse Milk en Nurse Meel zijn premium voeders die hier speciaal voor zijn ontwikkeld. Steeds meer zeugenhouders zien dat het loont om in deze voeders te investeren. De vraag hiernaar is zo hard gestegen dat er een compleet nieuwe productielijn voor preium biggenvoeders is ontwikkeld.

Lees meer

2. Zo helpen individuele varkensdata jou aan betere prestaties


Op het Swine Nutrition Center (SNC) – De Elsenpas ontvangt ieder pasgeboren big een oormerk met Radio Frequency Identification (RFID), zodat alle gegevens van het dier tot en met de slacht op individueel niveau geregistreerd worden. Met behulp van deze individuele data worden de prestaties van varkens op het onderzoekscentrum nauwkeurig gevolgd. Nieuwe voer- en managementstrategieën kunnen zo optimaal worden getest, zodat we de beste strategieën op de markt kunnen brengen. 

Lees meer

1. Zo verbeter je de darmgezondheid van je varkens

Dat varkensvoeding van invloed is op de darmgezondheid van varkens en daarmee de algehele gezondheid van varkens, dat hoeven we je niet uit te leggen. Maar hoe zorg je voor een optimale darmgezondheid bij vleesvarkens en zeugen? 

Lees meer