De best gelezen rundvee artikelen van 2020

03 december 2020
-
2 minuten

Afgelopen jaar verschenen er diverse artikelen op de-heus.nl. Welke artikelen over rundvee werden het beste bezocht? Een overzicht. Van nummer 5 naar 1.

5. Weiden met 250 melkkoeien het kán!

De familie de Groot van de Merwehoeve in Herwijnen is dit voorjaar voor het eerst sinds 20 jaar weer met hun 250 koeien gaan weiden. Samen met De Heus Voeders hebben ze een weideplan opgesteld. Eisen hierbij waren huidige melkproductie van meer dan 30 liter behouden, systeem met vastigheid en koeien ook echt gras laten opnemen. Bijzonder hierbij is dat er op een kleine oppervlakte met bijna 10 koeien per hectare geweid wordt.
 
LEES MEER

4.Tips voor een goed herstel na hittestress


 Afgelopen jaar is het extreem warm geweest. Wanneer we zelf last hebben van de hitte, zijn we ons ervan bewust dat dit ook voor de koeien geldt. Na de hitte hebben we er zelf geen last meer van, maar dit geldt niet voor de koeien!

LEES MEER

3.Vers gras voeren aan het voerhek in het najaar

 

Meer melk produceren uit eigen ruwvoer. Daarvoor moet het ruwvoer optimaal benut worden. Door het vers gemaaide gras direct aan de koeien te voeren op stal, wordt het beter benut dan wanneer het ingekuild is. Met name dit najaar kan stalvoeren helpen om het eiwitrijke najaarsgras beter te benutten.

LEES MEER

2.Wel of geen melkrobot? Ook met 35 koeien een hoge melkproductie en lage kosten


De familie Den Braven uit Schelluinen is vier jaar geleden begonnen met het melken van hun 36 koeien in een Astronaut A3. ‘’Hier staat het puntje wel op de ’i’, vanuit de koe, het voer, het grasland management en vanuit de melkrobot; door dit totaalplaatje zitten we op 39,5 liter gemiddeld en zitten er maanden van 42 liter tussen en dat doen ze met elkaar’’, vertelt Dirk Harteveld, Rundvee specialist bij De Heus Voeders.

LEES MEER

1. Gezondheidsproblemen bij lactatie voorkomen? Besteed aandacht aan droogstand en transitie


Jij voert je droge koeien toch geen fosfor bij? Een laag fosforgehalte speelt namelijk, net als een lage Kation Anion Balans (KAB), een belangrijke rol bij een actieve calciumstofwisseling. Besteed aandacht aan droogstand en transitie om gezondheidsproblemen te voorkomen.

LEES MEER