De best gelezen artikelen van 2020

23 december 2020
-
3 minuten

Afgelopen jaar verschenen er diverse artikelen op de-heus.nl. Welke artikelen werden het meest bekeken? Een overzicht. Van nummer 5 naar 1.

5. Familie Smid pakt uitdaging aan

In 1990 trouwden Jenneke en Hergen Smid. In 1996 bouwden ze hun eerste scharrelstal en in 2020 renoveren ze het bedrijf samen met hun zoons, zodat het klaar is voor de toekomst. Jenneke: “Eigenlijk waren we zelf ook toe aan een nieuwe uitdaging, maar we zijn blij dat we dit mogen doen met onze kinderen.” 

Lees meer

4.Datavergelijking van traaggroeiende rassen levert nieuwe inzichten opHet wereldwijde pluimvee-onderzoek en de ondersteuning op pluimveegebied, worden voor alle landen waar De Heus actief is, verzorgd door het Global Poultry Support Team. Dit team is niet alleen voortdurend bezig om de kwaliteit van haar eigen onderzoek te verbeteren, maar ook om kennis te vergaren die pluimveehouders nu en in de toekomst nodig hebben.

Lees meer

3. Meer weerstand, meer gezondheid en minder problemenHet antibioticagebruik daalde met 65% in twee jaar tijd, amper mastitis en een betere vruchtbaarheid. De resultaten die bij Bons-Holsteins gehaald worden door de toevoeging van het weerstandsverhogende OmniGen spreken tot de verbeelding. ‘De afgelopen twee jaar hebben we gezond en technisch lekker gemolken.’

Lees meer

2. Vleeskuikensector springt in op wisselende marktvraagOnze bedrijfsadviseurs krijgen regelmatig de vraag wat het beste vleeskuikenconcept is. Het antwoord daarop is niet zomaar te geven. Het is namelijk afhankelijk van een groot aantal factoren. Dat zijn niet alleen bedrijfsspecifieke factoren, maar ook externe factoren, zoals de vraag vanuit de markt.

Lees meer

1. Wel of geen melkrobot? Ook met 35 koeien een hoge melkproductie en lage kostenDe familie Den Braven uit Schelluinen is vier jaar geleden begonnen met het melken van hun 36 koeien in een Astronaut A3. ‘’Hier staat het puntje wel op de ’i’, vanuit de koe, het voer, het grasland management en vanuit de melkrobot; door dit totaalplaatje zitten we op 39,5 liter gemiddeld en zitten er maanden van 42 liter tussen en dat doen ze met elkaar’’, vertelt Dirk Harteveld, Rundvee specialist bij De Heus Voeders.

Lees meer