Biologische legpluimveehouders halen topresultaten

Krijn Breen

Specialist biologische leghennen

08 mei 2023
-
2 minuten

Binnen de biologische legsector is afgelopen tijd omgeschakeld van 100% biologische voeders naar derogatievoeders en weer terug naar 100% biologische voeders. Omschakelen brengt altijd uitdagingen met zich mee, maar onze klanten wisten het technisch resultaat mooi op niveau te houden.

Familie Van Hierden in Nijkerk houdt witte bio hennen. Die hebben 61 weken lang boven de 90% gelegd. Op het moment van schrijven zijn ze al 99 weken in productie zonder te ruien. Ze leggen nog 82,8% en de schaalkwaliteit is hartstikke mooi. Ze eten rond de 122 gram voer per dag en blijven nog wel even zitten.

Ook bij familie Bouwers in Ermelo zijn ze tevreden over de resultaten. Het opstartende koppel bruine hennen van 31 weken legt 96,8%. Ze eten rond de 125 gram voer per dag, de water/voer-verhouding van 1,75-1,80 is goed en ze hebben bijna geen uitval.

Goede technische resultaten zorgen ervoor dat we de laatste tijd nogal wat nieuwe biologische legpluimveehouders als klant hebben mogen verwelkomen bij De Heus. En ook hun resultaten mogen er zijn.

Heb je vragen over onze voeders of aanpak? Neem gerust contact op met één van onze legpluimveespecialisten.

Over de auteur

Krijn Breen

Specialist biologische leghennen