TopFit Rondeplan

De basis voor een ronde lang toprendement

Een pro-actieve totaalaanpak

Het TopFit Rondeplan is een pro-actieve totaalaanpak. Deze aanpak bestaat uit vier essentiële factoren die nodig zijn voor het realiseren van topprestaties. Dit zijn: voer, water, licht en stalklimaat.


Vier essentiële factoren

Om je productiedoelen te realiseren, heb je niet alleen goed voer nodig. Daarom kijken we ook naar de andere essentiële factoren.
Voer

Water

Licht

Stalklimaat

De voordelen van het TopFit Rondeplan

Hoewel we voerleverancier zijn, weten we als geen ander dat de prestaties van de leghennen niet alleen afhankelijk zijn van voer. Daarom kijken we ook naar de andere essentiële factoren. Dat levert voor jou een aantal belangrijke voordelen op.

Ervaren klimaatspecialisten

We hebben erg veel ervaring met en kennis over het klimaat in leghennenstallen.

Hoger rendement

Wij helpen je met het realiseren van je productiedoelen en daarmee je rendement.

Individuele aanpak

Jij wilt je eigen koers varen. Daarom stemmen we ons advies af op jouw wensen.


Doelgerichte precisievoeding voor elke fase

De juiste nutriënten in de juiste hoeveelheid, verhouding én op het juiste moment vormen de basis van precisievoeding. De leeftijdsfase en de omstandigheden waarin de leghen zich bevindt, bepalen voor een belangrijk deel de behoefte aan nutriënten. In combinatie met het juiste ras biedt het TopFit-assortiment u de mogelijkheid het gewenste productiedoel te realiseren en daarmee uw rendement te maximaliseren.

Preleg

Voor een soepele overgang van de opfokstal naar de legstal, is de TopFit Preleg ontwikkeld. 

Een soepele start

Een leghen heeft gedurende de transitieperiode behoefte aan extra zekerheden in het voer. TopFit Startvoeders sluiten feilloos aan op deze nutritionele behoefte. Daarbij is extra aandacht voor het stimuleren van de voeropname, groei, darmgezondheid, vertering en het laten volgroeien van het verenkleed. De verschillende lijnen binnen de TopFit Startvoeders stimuleren de ontwikkeling van het eigewicht en zijn gericht op het behalen van het gewenste productiedoel.

Piek

Vanaf de leeftijd van circa 30 weken, volgt een langere periode met een hoge piekproductie. Een constante hoge nutritionele behoefte voor deze periode is de basis voor de TopFit Piek voeders, die zorgen voor een conditioneel sterke hen. 

Uitstekende legpersistentie

In de periode van 60 tot circa 75 weken leeftijd produceert een leghen nog steeds op het piekniveau van eimassa, terwijl de calciumbehoefte hoger wordt. Het is van  belang dat de leghen in deze periode niet wordt gekort in voedingswaarde en tegelijkertijd ondersteund wordt met calciumverstrekking. Aansluitend op het gewenste productiedoel, bevordert elke lijn binnen TopFit Persistent het doorlegvermogen,de eimassa en de schaalkwaliteit.

Finish

Vanaf het moment dat de eimassaproductie gaat dalen, kan doorgeschakeld worden naar de TopFit Finish. Met een aangepast calciumgehalte en aminozurenpatroon draagt de TopFit Finish tot het einde van de ronde bij aan een zo hoog mogelijke productie van eerste soort eieren. Dit geeft tot het eind van de ronde veel werkplezier en resulteert in een hoog rendement.


Topadvies door onze klimaatspecialist

Bij De Heus vinden we stalklimaat zo belangrijk, dat we we zelfs enkele pluimvee- klimaatspecialisten in dienst hebben. Zij hebben als doel om heel gericht de prestaties van de leghennen te verbeteren door het optimaliseren van het stalklimaat. Deze aanpak blijkt voor onze legpluimveeklanten zeer succesvol te zijn en daar zijn we best een beetje trots op.  

Ontvang elke maand het laatste nieuws

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief. In deze digitale nieuwsbrief staat het laatste nieuws over alle factoren uit het TopFit Rondeplan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief