Ervaring Sander Vijverberg; OmniGen ondersteunt de koe tijdens hittestress

06 apr. 2020

Sander Vijverberg, melkveehouder in Strijen (ZH), melkt 145 koeien. Gezondheid en vruchtbaarheid is van groot belang op zijn bedrijf. Daarom is hij in 2012 begonnen met het voeren van de weerstandsverbeteraar OmniGen. Ook tijdens de warme zomerdagen ervaart Vijverberg duidelijk de voordelen van OmniGen.

"Het kan altijd beter", antwoord Sander Vijverberg op de vraag hoe het de afgelopen hete zomers is gelopen op zijn bedrijf. "Ik ben niet snel tevreden, maar de koeien zijn de zomer goed doorgekomen. Tijdens de extreme warmte van afgelopen zomers viel de productiedaling me alles mee", gaat Vijverberg verder, "ook het herstel na een hitteperiode is snel en zonder grote negatieve gevolgen op gebied van vruchtbaarheid en gezondheid."

Vijverberg streeft naar gezonde en vruchtbare koeien en is constant op zoek naar verbeterpunten. Nadat hij in 2012 gestart is met het voeren van OmniGen ziet hij duidelijk dat de vruchtbaarheid en gezondheid op een hoger niveau ligt. "Het loopt gewoon lekkerder", vat Vijverberg samen.

"De aanpak van hittestress is natuurlijk altijd een combinatie van verschillende factoren. OmniGen is daar een belangrijk onderdeel in op mijn bedrijf", vertelt Vijverberg. Preventie van hittestress en de negatieve gevolgen daarvan is voor Vijverberg een belangrijk punt in zijn bedrijfsvoering. "Naast vruchtbaarheid en gezondheid is het voor mij heel belangrijk dat de koeien niet loom in de box blijven liggen, maar actief blijven en goed blijven lopen op de melkrobots."

Lees verder over OmniGen