RECYCLE: De ervaring van familie Nagelhoud

19 apr. 2020

Albert en Erica Nagelhoud melken ongeveer 105 koeien aan de rand van de Veluwe. De koeien worden jaarlijks ongeveer 200 dagen geweid via de weidepoort achter de melkrobots. Albert is een kritische veehouder die een jaarproductie van ongeveer 11.000 kg melk weet te realiseren.

Eiwitaanvulling teruggeschroeft

Toen hij vorig jaar begon met het voeren van RECYCLE, werd tegelijkertijd de eiwitaanvulling in het rantsoen verlaagd. Verder dacht hij weinig effect te merken. Daarom stopte hij weer met het voeren van RECYCLE. “Toen ik gestopt was, zag ik echter de melk wegzakken”, aldus Albert. “Doordat RECYCLE ervoor zorgde dat de koeien het eiwit uit het verse gras beter konden benutten, kon ik de eiwitaanvulling terugschroeven. Zonder RECYCLE kostte dat melk.”

Factor vijf terugverdiend

Albert merkte ook dat RECYCLE specifiek werkt voor vers gras. Toen afgelopen zomer tijdens de hete periode de grasgroei stagneerde en de koeien meer stalrantsoen gevoerd kregen, zag hij het effect verminderen. De rest van het weideseizoen is hij RECYCLE blijven voeren. Hierdoor kon hij gedurende vijf maanden ongeveer € 2.700 besparen in eiwit aankoop. Daarmee heeft RECYCLE zich een factor vijf terugverdiend.

Ondertussen lopen de koeien weer buiten en ook dit jaar mogen ze weer aan de RECYCLE. Voor een hogere eiwitbenutting en stikstofefficiëntie.

Lees meer over het product RECYCLE


Gerelateerde onderwerpen: